Posted on

Set Bersalin SUTRA pilihan bijak

set bersalin sutra mampu milik

Salam/Hi,

Set bersalin Sutra mampu milik | Perkara berpantang jangan diambil mudah jika anda adalah ibu-ibu yang baru bersalinkan anak.

Kerana berpantang berkait rapat dengan kesihatan seorang ibu untuk jangka panjang.

Jika tidak diberi perhatian sedari awal, kemungkinan besar kesihatan ibu-ibu lewat usia nanti akan terganggu.

Oleh kerana itu CikNis rekomenkan Set Bersalin Sutra kerana beberapa faktor.

SUTRA Aromaterapi mengimbangi kesihatan Emosi, Mental & Fizikal individu.

Ibu-ibu selepas bersalin sangat mudah Lemah Emosi… makanya terdedah dengan risiko STRESS yang tinggi. atau lebih mudah disebut orang melayu sebagai… penyakit MEROYAN.

set bersalin sutra
kredit: greenprophet.com

Kesihatan dan kesejahteraan minda / tubuh badan ibu-ibu bersalin sangatlah penting dijaga… Supaya ibu  lekas sembuh dan bayi membesar dengan sihat.

Mari kita kenali Komposisi Set Bersalin SUTRA;

1 Handmade Soap (Lemongrass & Lavender) – 2 unit [RM30]
2 Shower Gel (Serenity) – 1 unit [RM30]
3 Massage Oil (Captivating) – 1 unit [RM20]
4 Multipurpose Spray (Lavender) – 1 unit [RM20]
5 Wytie Handmade Soap – 1 unit [RM29.00]
6 Manjakani Feminine Wash – 1 unit [RM25]
TOTAL: RM154.00
set bersalin sutra mampu milik
contoh set bersalin/berpantang Sutra

Harga Set Bersalin Sutra 7 item dengan hanya RM164.00 untuk Sem.M’sia, dan RM169.00 untuk Sabah/Sarawak

Banyak  lagi set aromaterapi SUTRA yang kami sediakan… antaranya;

  • Set Keluarga
  • Set Pelajar @ Set BAJET
  • Set Kecantikan
  • Set “Deep Sleep” ( untuk yang mengalami kesukaran tidur)
  • Set Hantaran
  • Set Sensual (Kebahagiaan Suami Isteri)
  • Set “Relaxing” ( untuk yang ingin memanjakan diri seperti rawatan di SPA)

 

Untuk respons pantas, sila WhtsApp CikNis: “Sutra Pakej” ke 018- 4027399

Insyaallah mesej anda akan dibalas dalam jangka masa 24 – 48 jam.

 

juga boleh buat pesanan menggunakan Paypal
juga boleh buat pesanan menggunakan Paypal

Incoming search terms:

  • bau daun tin aromaterapi
  • hadiah menarik untuk kanak-kanak
  • set bersalin sutra
Posted on

Terokai khasiat buah tin (fig) dalam Set Sutra Fig Series – Baharu !

FIG

Khasiat buah tin dalam Set Sutra FIG Series | Buah Tin (Fig) atau nama saintifiknya Ficus carica sememangnya terkenal sebagai makanan sunnah. Buah Tin berasal dari negara Asia Barat ini selalunya dijadikan makanan untuk kesihatan kerana ianya sangat kaya dengan nutrisi protein, lemak, karbohidrat, vitamin, kalsium, zat besi, dan potassium.

Buah Tin yang dahulunya hanya terdapat dan diimport dari Negara Asia Barat, kini juga boleh didapati di Malaysia kerana terdapatnya beberapa pihak yang mula menanam pokok Tin ini secara besar-besaran, antaranya di Utara Semenanjung Malaysia. Pihak Tropical Bioessence Sdn Bhd. (TBESB) telah menjalankan kerjasama dengan syarikat swasta ini bagi menjamin bekalan Buah Tin dan duan yang mencukupi manakala TBESB memfokuskan kepada bidang pengekstrakan dan dan pembangunan produk.

Kebaikan Buah Tin tidak terletak kepada kaedah pemakanan sahaja, malah ianya sesuai diaplikasikan secara luaran kerana terdapat kebaikannya terhadap pelbagai masalah kulit dan juga untuk kecantikan. Peluang ini telah diambil oleh pihak SUTRA untuk mengeluarkan beberapa jenis produk berasaskan buah Tin ini. SUTRA melalui Penyelidikan dan Pembangunan yang dijalankan di Tropical Bioessence Sdn Bhd. telah berjaya menghasilkan produk penjagaan diri berasaskan Buah Tin.

Terdapat 3 variasi produk iaitu;

1) SUTRA FIG Exfoliating Body Wash
2) SUTRA FIG Soothing and Hydrating Hand and Body Lotion
3) SUTRA FIG Facial Soap

FIG

SUTRA FIG Exfoliating Body Wash menggunakan kombinasi pati minyak daun pokok Tin dan Lemon serta Extract Buah Tin yang mampu membersih sekaligus melembabkan kulit serta bau yang menenangkan. Buah Tin terkenal sebagai agen antioksida, mempunyai ciri pelembab semula jadi sementara pati minyak lemon untuk memberikan kesegaran kepada kulit. Kandungan Omega 3 yang tinggi di dalam ekstrak Buah Tin akan sentiasa memelihara kelembapan dan merapi dari dalam. Kombinasi bijian halus kacang Walnut dan enzim dari ekstrak Buah Tin bertindak sebagai eksfoliator untuk pembersihan lengkap, menghilangkan sel kulit mati dan segala kotoran sekaligus memberikan kulit yang lebih halus, cerah dan berseri.

 

SUTRA FIG Soothing and Hydrating Hand and Body Lotion berfungsi untuk melembab dan melegakan kulit. Losyen ini juga diperkayakan dengan minyak Habatus Sauda dan mentega koko untuk melembut dan melembabkan sekaligus memberikan kulit anda lebih lembut, halus dan cantik. Minyak Habautus kaya dengan komponen fitokimia, Vitamin A,B dan C serta elemen seperti kalsium, potasium, magnesium, zinc serta lain-lain memberikan sumber nutrisi kepada kulit yang sangat sesuai dalam membantu mengatasi masalah kulit seperti psiarosis, eczema dan jangkitan kulat pada kulit.

 

SUTRA FIG Facial Soap pula menggunakan ekstrak Buah Tin dan Pati Minyak Lemon untuk memberikan kulit muka lebih lembut dan segar. Extract Buah Tin yang kaya dengan Vitamin C ini bertindak sebagai agen antioksida untuk mengatasi masalah radikal bebas yang boleh merosakkan kulit muka, sekaligus menghalang tanda-tanda penuaan. Pati minyak lemon juga membantu menghilangkan bintik-bintik hitam dan putih serta jerawat.

 

Harga yang ditawarkan adalah seperti berikut:
1) SUTRA FIG Exfoliating Body Wash – 250ml RM38.00
2) SUTRA FIG Soothing and Hydrating Hand and Body Lotion – 250ml RM40.00
3) SUTRA FIG Facial Soap – 50g RM25.00

 

MERDEKA & Hari MALAYSIA PROMO ! >>>> Sutra FIG Series cuma RM95 <<<<

 

sutra fig series merdeka promo

Incoming search terms:

  • dress kembang murah
  • boboyboy k
  • corelle promotion 2015
  • pati buah tin
Posted on

AWAS produk PERLAKING Tiruan di pasaran !

cara kenal perlaking fake

AWAS produk PERLAKING Tiruan di pasaran ! | Nak bengang juga CikNis dengan permainan harga produk Perlaking di pasaran online sekarang nih.

Harga tak masuk akal diberinya mereka.

Awas yerr uolzzz…. Jangan MUDAH TERTIPU.

Kemungkinan besar Perlaking terlajak murah tu adalah Perlaking Palsu. Fake.

Untuk packing lama Perlaking, CikNis jual RM90. Termasuk postage ke Semenanjung Malaysia. Itu habis punya promo dah untuk 1 pek Perlaking. Kalau beli 2-3 pek ke, boleh kawtim lagi yerrr….

Jangan le risau. CikNis takkan jual yang palsu punyerr…. Tak berkat rezeki kannn….

Perlaking palsu ni murah laaa sebab lanun-lanun ni dah campur²kan dengan serbuk lain.

Mana pernah CikNis jumpa kandungan mutiar sebanyak 1 JUTA mg macam Perlaking Original !

Itu sebab kesannya PANTAS…. Vavavavavaa ~ dengan izin Allah okeyyy…

cara kenal perlaking fake
ini antara cara kenal perlaking fake. Logo DSI tiada !

 

 

Untuk packing baru yang siap ada hologram canggih tu. CikNis jual RM120 seunit.

Senang je nak tau beza ori dan fake;

1) HARGA

Kalau harga yg ditawarkan tu terlalu murah contohnya RM49@RM60 sekotak itu adalah PERLAKING FAKE !

HARGA SEBENAR PERLAKING ORI ADALAH RM160 di kotak dan promosi adalah RM120.. Sempena Ramadhan yg mulia ni promosi sehingga 6/6/2016 adalah RM90 shj..

Jika ada individu yg jual dibawah harga RM90 itu adalah salah kerana jual dibawah harga yg ditetapkan oleh HQ dan fake sama skali.

2) DESIGN LOGO PADA KOTAK PERLAKING

ORI hanya ada logo rasmi DSI Empayar sahaja
Dan yg FAKE ada logo DSI dan ada tulisan disebelah logo

Please hati2 yg sblm beli.. Pastikan anda beli yg original ya drp pengedar2 yg sah 😊

credit: Fb Perlaking

ID CikNis: L5 021/ S 046

PERHATIAN:

Tawaran menjadi Agent DROPSHIP dan PENGEDAR masih dibuka.

√ Sila WHATSAPP cikNis segera >>> 018-4027399 <<<

atau

√ Layari: www.perlaking.annisabiz.com.my

Pesanan akhir…. Jangan TERTIPU dengan PERLAKING TIRUAN / FAKE /PALSU ya !

Incoming search terms:

  • perlaking tiruan
  • perlaking original dan tiruan
  • perlaking fake
  • perlaking tiruan dan original
  • beza perlaking original dan tiruan
  • perbezaan perlaking original dan tiruan
  • perlaking original vs tiruan
  • perlaking tiruan dan asli
  • beza perlaking ori dan tiruan
  • perlaking ori vs fake
Posted on

Kini bersatus Stokis Perlaking

perlaking glowglowshineuolzzz

Salam Jumaat barakah, Salam Ramadhan 1437 H.

Alhamdulillah setelah dipertimbang²kan, akhirnya CikNis akur jua dengan penangan Perlaking yang sedang hangat lagi viral milik jutawan muda Safiey Ilias.

Kini CikNis bergelar stokis Perlaking dengan nombor ID: L5 021/S 046

Yes, Glow glow shine Uolzzz….

Kini boleh membuat tempahan dengan harga promosi RM120 (normal RM160).

cara order perlaking online

Nak jadi agent dropship dan pengedar kawasan punnn bolehh… Kecil tapak tangan, stadium Bukit Jalil CikNis tadahkan….. haha ~

Bagi yang belum tahu apa itu Perlaking, meh nak story sikit.

Perlaking diperbuat dari;

  • serbuk mutiara terpilih Filipina +
  • Kolagen Ikan Salmon
  • Acid Hyaluronik

 

Formula terkini Perlaking ada tambahan acid hyaluronik untuk kesan lebih PANTAS.

 

Dah, uolz baca lebih lanjut segala mak nenek kelebihan Perlaking & testimoni di SINI dan boleh terus buat pembelian online. Mudah kan?

perlaking stokis nibong tebal

Berbalik kepada DROPSHIP/PENGEDAR tadi;

Lekas-lekas Sms/WhtsApp/Telegram: “Dropship @ Agent” ke 018-402 7399 Sekarang.

Jangan bertangguh lagi. Peluang keemasan tidak datang selalu dan tidak bergolek macam bola yer….

Posted on

Perasmian Sutra Shoppe pertama di Malaysia

Salam bahagia.

Setinggi tahniah CikNis ucapkan atas pembukaan & perasmian Sutra Shoppe pertama Malaysia di Seremban 2 milik Puan Sharifah Zahira pada Sabtu 14 Mei 2016.

Semoga warga Sutra yang lain dapat mengikut jejak langkah membuka Sutra Shoppe di setiap negeri di Malaysia InsyaAllah.

image

image

image

image

image
Dato'Mohd Nazlee sedang memberi ucpan perasmian

image

Posted on

Atasi masalah tidur berdengkur dengan Sutra Silentzzz aromatherapy massage oil

silentzzz deep sleep

Salam sejahtera & Assalamualaikum…

Ada yang rindukan CikNis?

Maaflah… sibuk dengan rutin harian juga urusan menstabilkan bisnes online Sutra dan lain-lain. Sahutan meningkatkan ekonomi katakan…. ^_^

Baru-baru ni bigboss Sutra telah travel ke Vietnam untuk menghadiri Cosmobeaute Vietnam 2016 sekaligus merasmikan produk terbarunya iaitu Sutra Aromatherapy Massage Oil SILENTZZZ.

Tahniah !

cosmobeute vietnam 2016

perasmian silentzzz cosmobeaute vietnam

Atasi masalah tidur berdengkur dengan Sutra Silentzzz aromatherapy massage oil

 

Berita baik buat mereka yang mengalami masalah tidur BERDENGKUR.

Kesian kat partner kan… kalau takde partner tu takpe lagi. Hihi ~

sutra aromatherapy massage oil Silentzzz

Hah nak tengok orang Vietnam memborong produk SUTRA sampai nak licin rak?

orang vietnam borong sutra aromatherapy

Ok so macammana nak gunakan produk sutra aromatherapy massage oil Silentzzz ni?

Mudah saja.

Dengan pelaburan sebanyak RM30 sebotol, hanya sapukan minyak aromaterapi ini di kawasan T-zone muka anda.

Semudah itu?

Ya. Semudah itu.

Untuk kesan lebih superb, boleh gandingkan sekali dengan produk Sutra Aromatherapy Deep Sleep Pillow Spray (RM25).

silentzzz deep sleep

Mungkin anda nak tahu apa yang menyebabkan tidur berdengkur ini?

how snore happens

Posted on

Testimoni Sutra Manjakani Feminine Wash: Haid kembali semula

Testimoni Sutra Manjakani  Feminine Wash: Haid kembali semula

testimoni sutra manjakani feminine wash haid kembali

Tambah order lagi ! sutra manjakani feminine wash memang awesome !

testi mfw haid kembali2

Petikan artikel dari BabyCenter untuk punca haid tidak teratur;

Anda mungkin mengalami polisistik ovari

Sindrom Policistik Ovari (Polycystic ovary syndrome – PCOS) berlaku apabila sesetengah hormon dalam kadar yang tinggi merangsang ovari anda supaya menghasilkan banyak folikel. Kesemua folikel ini tidak cukup matang untuk mengeluarkan telur. Oleh kerana anda belum berovulasi, anda juga tidak datang haid. Tanda-tanda lain PCOS termasuk pertumbuhan rambut yang berlebihan di bahagian muka, dada dan bawah abdomen, jerawat, dan kecenderungan peningkatan berat di bahagian pinggang.

Anda mungkin menghasilkan terlalu banyak hormon prolaktin

Jika anda menghasilkan prolaktin pada tahap yang tidak normal, anda mungkin tidak datang haid sekali atau dua kali. Seorang wanita biasanya mengeluarkan prolaktin apabila dia sedang menyusukan, maka kerana itulah haidnya terhenti pada waktu ini. Jika anda tidak hamil atau menyusukan, tetapi keluar susu daripada puting, maka prolaktin mungkin adalah penyebabnya.

Ada sebab-sebab lain mengapa haid anda mungkin menjadi tidak teratur atau terhenti. Contohnya, anda mungkin mengalami kesan sampingan daripada ubat yang sedang anda ambil.

Jika haid anda tidak tiba, dan anda masih mendapat keputusan negatif daripada ujian kehamilan, atau kitaran haid anda terus menjadi tidak menentu, jumpalah doktor.

Posted on

Peluang bisnes: Hadiah Korporat (corporate gift)

corp gift

Salam bahagia,

CikNis teruja seperti biasa…. Mewar-warkan peluang bisnes yang agak luas skopnya jika kita berani teroka. Hurm… zaman sekarang ni semua kena berani. Berani yang bertempatlah ya.

Pernah tak kalian terfikir peluang bisnes bidang corporate gift?

Yes, Sutra boleh membantu.

Sutra menghasilkan beberapa jenis produk dalam packaging kecil/mini seperti;

  • Shower gel mini
  • Perfume pocket
  • Handmade soap mini – discontinued

 

* MOQ 50pcs shj each items @ RM2.65 for Perfume pocket & handmade soap mini

Sutra aromatherapy doorgift
salah satu contoh doorgift Sutra Aromatherapy Handmade Soap mini. – sorry discontinued

 

Eksklusif, bukan?

shower gel mini

sutra aromatherapy SHOWER_GEL gift set

Comel! Sayang je nak gunakan…. ^ – ^

credit: setbyus.com
credit: setbyus.com

Selain sebagai Corporate Gift, anda juga berpeluang meneroka bisnes Wedding Gift.

Berikan kelainan dengan Sutra Aromatherapy !

Hungi Cik Nis segera untuk merebut peluang keusahawanan Sutra Aromatherapy. Boleh bermula dulu dengan modal serendah RM200 sebagai Agent dropship.