Posted on

Set Bersalin SUTRA pilihan bijak

set bersalin sutra mampu milik

Salam/Hi,

Set bersalin Sutra mampu milik | Perkara berpantang jangan diambil mudah jika anda adalah ibu-ibu yang baru bersalinkan anak.

Kerana berpantang berkait rapat dengan kesihatan seorang ibu untuk jangka panjang.

Jika tidak diberi perhatian sedari awal, kemungkinan besar kesihatan ibu-ibu lewat usia nanti akan terganggu.

Oleh kerana itu CikNis rekomenkan Set Bersalin Sutra kerana beberapa faktor.

SUTRA Aromaterapi mengimbangi kesihatan Emosi, Mental & Fizikal individu.

Ibu-ibu selepas bersalin sangat mudah Lemah Emosi… makanya terdedah dengan risiko STRESS yang tinggi. atau lebih mudah disebut orang melayu sebagai… penyakit MEROYAN.

set bersalin sutra
kredit: greenprophet.com

Kesihatan dan kesejahteraan minda / tubuh badan ibu-ibu bersalin sangatlah penting dijaga… Supaya ibu  lekas sembuh dan bayi membesar dengan sihat.

Mari kita kenali Komposisi Set Bersalin SUTRA;

1 Handmade Soap (Lemongrass & Lavender) – 2 unit [RM30]
2 Shower Gel (Serenity) – 1 unit [RM30]
3 Massage Oil (Captivating) – 1 unit [RM20]
4 Multipurpose Spray (Lavender) – 1 unit [RM20]
5 Wytie Handmade Soap – 1 unit [RM29.00]
6 Manjakani Feminine Wash – 1 unit [RM25]
TOTAL: RM154.00
set bersalin sutra mampu milik
contoh set bersalin/berpantang Sutra

Harga Set Bersalin Sutra 7 item dengan hanya RM164.00 untuk Sem.M’sia, dan RM169.00 untuk Sabah/Sarawak

Banyak  lagi set aromaterapi SUTRA yang kami sediakan… antaranya;

  • Set Keluarga
  • Set Pelajar @ Set BAJET
  • Set Kecantikan
  • Set “Deep Sleep” ( untuk yang mengalami kesukaran tidur)
  • Set Hantaran
  • Set Sensual (Kebahagiaan Suami Isteri)
  • Set “Relaxing” ( untuk yang ingin memanjakan diri seperti rawatan di SPA)

 

Untuk respons pantas, sila WhtsApp CikNis: “Sutra Pakej” ke 018- 4027399

Insyaallah mesej anda akan dibalas dalam jangka masa 24 – 48 jam.

 

juga boleh buat pesanan menggunakan Paypal
juga boleh buat pesanan menggunakan Paypal

Incoming search terms:

  • bau daun tin aromaterapi
  • hadiah menarik untuk kanak-kanak
  • set bersalin sutra
Posted on

Terokai khasiat buah tin (fig) dalam Set Sutra Fig Series – Baharu !

FIG

Khasiat buah tin dalam Set Sutra FIG Series | Buah Tin (Fig) atau nama saintifiknya Ficus carica sememangnya terkenal sebagai makanan sunnah. Buah Tin berasal dari negara Asia Barat ini selalunya dijadikan makanan untuk kesihatan kerana ianya sangat kaya dengan nutrisi protein, lemak, karbohidrat, vitamin, kalsium, zat besi, dan potassium.

Buah Tin yang dahulunya hanya terdapat dan diimport dari Negara Asia Barat, kini juga boleh didapati di Malaysia kerana terdapatnya beberapa pihak yang mula menanam pokok Tin ini secara besar-besaran, antaranya di Utara Semenanjung Malaysia. Pihak Tropical Bioessence Sdn Bhd. (TBESB) telah menjalankan kerjasama dengan syarikat swasta ini bagi menjamin bekalan Buah Tin dan duan yang mencukupi manakala TBESB memfokuskan kepada bidang pengekstrakan dan dan pembangunan produk.

Kebaikan Buah Tin tidak terletak kepada kaedah pemakanan sahaja, malah ianya sesuai diaplikasikan secara luaran kerana terdapat kebaikannya terhadap pelbagai masalah kulit dan juga untuk kecantikan. Peluang ini telah diambil oleh pihak SUTRA untuk mengeluarkan beberapa jenis produk berasaskan buah Tin ini. SUTRA melalui Penyelidikan dan Pembangunan yang dijalankan di Tropical Bioessence Sdn Bhd. telah berjaya menghasilkan produk penjagaan diri berasaskan Buah Tin.

Terdapat 3 variasi produk iaitu;

1) SUTRA FIG Exfoliating Body Wash
2) SUTRA FIG Soothing and Hydrating Hand and Body Lotion
3) SUTRA FIG Facial Soap

FIG

SUTRA FIG Exfoliating Body Wash menggunakan kombinasi pati minyak daun pokok Tin dan Lemon serta Extract Buah Tin yang mampu membersih sekaligus melembabkan kulit serta bau yang menenangkan. Buah Tin terkenal sebagai agen antioksida, mempunyai ciri pelembab semula jadi sementara pati minyak lemon untuk memberikan kesegaran kepada kulit. Kandungan Omega 3 yang tinggi di dalam ekstrak Buah Tin akan sentiasa memelihara kelembapan dan merapi dari dalam. Kombinasi bijian halus kacang Walnut dan enzim dari ekstrak Buah Tin bertindak sebagai eksfoliator untuk pembersihan lengkap, menghilangkan sel kulit mati dan segala kotoran sekaligus memberikan kulit yang lebih halus, cerah dan berseri.

 

SUTRA FIG Soothing and Hydrating Hand and Body Lotion berfungsi untuk melembab dan melegakan kulit. Losyen ini juga diperkayakan dengan minyak Habatus Sauda dan mentega koko untuk melembut dan melembabkan sekaligus memberikan kulit anda lebih lembut, halus dan cantik. Minyak Habautus kaya dengan komponen fitokimia, Vitamin A,B dan C serta elemen seperti kalsium, potasium, magnesium, zinc serta lain-lain memberikan sumber nutrisi kepada kulit yang sangat sesuai dalam membantu mengatasi masalah kulit seperti psiarosis, eczema dan jangkitan kulat pada kulit.

 

SUTRA FIG Facial Soap pula menggunakan ekstrak Buah Tin dan Pati Minyak Lemon untuk memberikan kulit muka lebih lembut dan segar. Extract Buah Tin yang kaya dengan Vitamin C ini bertindak sebagai agen antioksida untuk mengatasi masalah radikal bebas yang boleh merosakkan kulit muka, sekaligus menghalang tanda-tanda penuaan. Pati minyak lemon juga membantu menghilangkan bintik-bintik hitam dan putih serta jerawat.

 

Harga yang ditawarkan adalah seperti berikut:
1) SUTRA FIG Exfoliating Body Wash – 250ml RM38.00
2) SUTRA FIG Soothing and Hydrating Hand and Body Lotion – 250ml RM40.00
3) SUTRA FIG Facial Soap – 50g RM25.00

 

MERDEKA & Hari MALAYSIA PROMO ! >>>> Sutra FIG Series cuma RM95 <<<<

 

sutra fig series merdeka promo

Incoming search terms:

  • dress kembang murah
  • boboyboy k
  • corelle promotion 2015
  • pati buah tin
Posted on

Atasi masalah tidur berdengkur dengan Sutra Silentzzz aromatherapy massage oil

silentzzz deep sleep

Salam sejahtera & Assalamualaikum…

Ada yang rindukan CikNis?

Maaflah… sibuk dengan rutin harian juga urusan menstabilkan bisnes online Sutra dan lain-lain. Sahutan meningkatkan ekonomi katakan…. ^_^

Baru-baru ni bigboss Sutra telah travel ke Vietnam untuk menghadiri Cosmobeaute Vietnam 2016 sekaligus merasmikan produk terbarunya iaitu Sutra Aromatherapy Massage Oil SILENTZZZ.

Tahniah !

cosmobeute vietnam 2016

perasmian silentzzz cosmobeaute vietnam

Atasi masalah tidur berdengkur dengan Sutra Silentzzz aromatherapy massage oil

 

Berita baik buat mereka yang mengalami masalah tidur BERDENGKUR.

Kesian kat partner kan… kalau takde partner tu takpe lagi. Hihi ~

sutra aromatherapy massage oil Silentzzz

Hah nak tengok orang Vietnam memborong produk SUTRA sampai nak licin rak?

orang vietnam borong sutra aromatherapy

Ok so macammana nak gunakan produk sutra aromatherapy massage oil Silentzzz ni?

Mudah saja.

Dengan pelaburan sebanyak RM30 sebotol, hanya sapukan minyak aromaterapi ini di kawasan T-zone muka anda.

Semudah itu?

Ya. Semudah itu.

Untuk kesan lebih superb, boleh gandingkan sekali dengan produk Sutra Aromatherapy Deep Sleep Pillow Spray (RM25).

silentzzz deep sleep

Mungkin anda nak tahu apa yang menyebabkan tidur berdengkur ini?

how snore happens

Posted on

Testimoni Sutra Manjakani Feminine Wash: Haid kembali semula

Testimoni Sutra Manjakani  Feminine Wash: Haid kembali semula

testimoni sutra manjakani feminine wash haid kembali

Tambah order lagi ! sutra manjakani feminine wash memang awesome !

testi mfw haid kembali2

Petikan artikel dari BabyCenter untuk punca haid tidak teratur;

Anda mungkin mengalami polisistik ovari

Sindrom Policistik Ovari (Polycystic ovary syndrome – PCOS) berlaku apabila sesetengah hormon dalam kadar yang tinggi merangsang ovari anda supaya menghasilkan banyak folikel. Kesemua folikel ini tidak cukup matang untuk mengeluarkan telur. Oleh kerana anda belum berovulasi, anda juga tidak datang haid. Tanda-tanda lain PCOS termasuk pertumbuhan rambut yang berlebihan di bahagian muka, dada dan bawah abdomen, jerawat, dan kecenderungan peningkatan berat di bahagian pinggang.

Anda mungkin menghasilkan terlalu banyak hormon prolaktin

Jika anda menghasilkan prolaktin pada tahap yang tidak normal, anda mungkin tidak datang haid sekali atau dua kali. Seorang wanita biasanya mengeluarkan prolaktin apabila dia sedang menyusukan, maka kerana itulah haidnya terhenti pada waktu ini. Jika anda tidak hamil atau menyusukan, tetapi keluar susu daripada puting, maka prolaktin mungkin adalah penyebabnya.

Ada sebab-sebab lain mengapa haid anda mungkin menjadi tidak teratur atau terhenti. Contohnya, anda mungkin mengalami kesan sampingan daripada ubat yang sedang anda ambil.

Jika haid anda tidak tiba, dan anda masih mendapat keputusan negatif daripada ujian kehamilan, atau kitaran haid anda terus menjadi tidak menentu, jumpalah doktor.

Posted on

Peluang bisnes: Hadiah Korporat (corporate gift)

corp gift

Salam bahagia,

CikNis teruja seperti biasa…. Mewar-warkan peluang bisnes yang agak luas skopnya jika kita berani teroka. Hurm… zaman sekarang ni semua kena berani. Berani yang bertempatlah ya.

Pernah tak kalian terfikir peluang bisnes bidang corporate gift?

Yes, Sutra boleh membantu.

Sutra menghasilkan beberapa jenis produk dalam packaging kecil/mini seperti;

  • Shower gel mini
  • Perfume pocket
  • Handmade soap mini – discontinued

 

* MOQ 50pcs shj each items @ RM2.65 for Perfume pocket & handmade soap mini

Sutra aromatherapy doorgift
salah satu contoh doorgift Sutra Aromatherapy Handmade Soap mini. – sorry discontinued

 

Eksklusif, bukan?

shower gel mini

sutra aromatherapy SHOWER_GEL gift set

Comel! Sayang je nak gunakan…. ^ – ^

credit: setbyus.com
credit: setbyus.com

Selain sebagai Corporate Gift, anda juga berpeluang meneroka bisnes Wedding Gift.

Berikan kelainan dengan Sutra Aromatherapy !

Hungi Cik Nis segera untuk merebut peluang keusahawanan Sutra Aromatherapy. Boleh bermula dulu dengan modal serendah RM200 sebagai Agent dropship.

Posted on

Testimoni Sutra Manjakani feminine wash: Mudah hamil

Testimoni Sutra Manjakani feminine wash: Mudah hamil

Testimoni Sutra Manjakani feminine wash: Mudah hamil setelah lama menanti kehadiran cahaya mata

 

Syukur Alhamdulillah ^ _ ^ . USAHA diiringi DOA dan TAWAKKAL itu formula utama untuk sebarang KEJAYAAN….

CikNis tumpang gembira dengan berita kehamilan insan yang sangat menanti kehadiran cahaya mata….

 

 

Testimoni Sutra Manjakani feminine wash: Mudah hamil

 

♥♥♥ RAHSIA MUDAH HAMIL ♥♥♥

Jika anda atau kenalan/keluarga/kawan mengalami masalah sukar hamil, jangan lupa rekomen mereka produk Sutra Manjakani Feminine Wash.

Meh CikNis kongsikan teknik / kaedah betul cara menggunakan Sutra Manjakani Feminine Wash;

kaedah meruang untuk kesuburan
klik imej untuk view lebih besar

 

 

Incoming search terms:

  • info sutra manjakani
  • manjakani feminine wash
  • testimoni ham8l
Posted on

Testimoni Sutra Manjakani feminine wash: Luka bersalin cepat kering

TESTIMONI sutra manjakani feminine wash: luka bersalin cepat kering

TESTIMONI sutra manjakani feminine wash: luka bersalin cepat kering

Posted on

Testimoni pengguna Sutra Deep Sleep Pillow Spray

sutra deep sleep pillow spray

Testimoni pengguna Sutra Deep Sleep Pillow Spray | Salam SUTRA1MALAYSIA !

CikNis memang addicted dah dengan rangkaian produk aromaterapi SUTRA ni…

Tiap-tiap hari, bila kemas-kemas bilik pagi² tu kan, mesti nak sembur² psssttt pssstttt keliling bilik dengan Sutra MPS Aromatherapy – Rose/Lavender/Citrus Berry. Biasanya Citrus Berry la kalau pagi, belah malam CikNis spray bauan Lavender untuk efek tidur lena gitu…. tak pun bauan Rose untuk efek romantik. Barulah tertambat hati cik abang kannn….. 😀

Okla nak teruskan pada kisah testimoni.

Seorang rakan blogger CikNis ni mengalami masalah sukar tidur malam atau bahasa saintifiknya… INSOMNIA. Actually ramai yang mengalami masalah ini. Usah dibiarkan berterusan ye, takut kemudian hari terkena penyakit STRESS pula….

Syukurlah SUTRA Aromatherapy ada jalan penyelesaian untuk masalah sukar tidur malam ni.

Salah satu produk yang paling sinonim ialah Sutra Deep Sleep Pillow Spray yang terdapat dalam Pakej Spa Bajet di Rumah. WAJIB ada di setiap rumah okeyyy….

Nak pergi spa selalu…. mampu ke?

CikNis rasa sendiri macam tak mampu… dengan kekangan tugasan surirumah dan anak-anak kecil lagi… lebih baiklah bikin spa sendiri di rumah. Jimat dan sama selesa dengan spa di luar. Pandai-pandailah kita cipta suasana spa tu…

Oh ye. Panjang lebar mengomel. CikNis copy paste sikit sedutan testimoni Sutra Deep Sleep Pillow Spray oleh kawan CikNis tu;

sutra deep sleep pillow spray
kredit imej puanbee.com

” Testimoni saya sendiri : memang sangat – sangat rekomen pada korang semua. Kelakarnya saya dulu tak percaya kepada kuasa aromaterapi ni , tapi suka masuk SPA. Dan bila duduk dalam SPA tu , lampu malap-malap , ada pula bau bauan bunga yang membuatkan kita tenang , lepas tu ada pula tukang urut buat urutan refleksologi ke kaki kita. Apa kita rasa ? nak terlentok kan ? rasa macam tak nak bangun. Dan itulah pengalaman yang saya rasa dengan semburan kali pertama dari Sutra Deep Sleep ni. Tak tipu .. ini bukan bodek. Dan ya .. terus saya cakap .. lepas habis nak beli lagi .. syoknyeeee dapat tidur lena. Hanya tuhan je tahu perasaan tuh. Dah lama tak dapat tidur yang lena.”

Continue reading Testimoni pengguna Sutra Deep Sleep Pillow Spray

Incoming search terms:

  • jimat dengan spa sendiri di rumah