Posted on

Set Bersalin SUTRA pilihan bijak

set bersalin sutra mampu milik

Salam/Hi,

Set bersalin Sutra mampu milik | Perkara berpantang jangan diambil mudah jika anda adalah ibu-ibu yang baru bersalinkan anak.

Kerana berpantang berkait rapat dengan kesihatan seorang ibu untuk jangka panjang.

Jika tidak diberi perhatian sedari awal, kemungkinan besar kesihatan ibu-ibu lewat usia nanti akan terganggu.

Oleh kerana itu CikNis rekomenkan Set Bersalin Sutra kerana beberapa faktor.

SUTRA Aromaterapi mengimbangi kesihatan Emosi, Mental & Fizikal individu.

Ibu-ibu selepas bersalin sangat mudah Lemah Emosi… makanya terdedah dengan risiko STRESS yang tinggi. atau lebih mudah disebut orang melayu sebagai… penyakit MEROYAN.

set bersalin sutra
kredit: greenprophet.com

Kesihatan dan kesejahteraan minda / tubuh badan ibu-ibu bersalin sangatlah penting dijaga… Supaya ibu  lekas sembuh dan bayi membesar dengan sihat.

Mari kita kenali Komposisi Set Bersalin SUTRA;

1 Handmade Soap (Lemongrass & Lavender) – 2 unit [RM30]
2 Shower Gel (Serenity) – 1 unit [RM30]
3 Massage Oil (Captivating) – 1 unit [RM20]
4 Multipurpose Spray (Lavender) – 1 unit [RM20]
5 Wytie Handmade Soap – 1 unit [RM29.00]
6 Manjakani Feminine Wash – 1 unit [RM25]
TOTAL: RM154.00
set bersalin sutra mampu milik
contoh set bersalin/berpantang Sutra

Harga Set Bersalin Sutra 7 item dengan hanya RM164.00 untuk Sem.M’sia, dan RM169.00 untuk Sabah/Sarawak

Banyak  lagi set aromaterapi SUTRA yang kami sediakan… antaranya;

  • Set Keluarga
  • Set Pelajar @ Set BAJET
  • Set Kecantikan
  • Set “Deep Sleep” ( untuk yang mengalami kesukaran tidur)
  • Set Hantaran
  • Set Sensual (Kebahagiaan Suami Isteri)
  • Set “Relaxing” ( untuk yang ingin memanjakan diri seperti rawatan di SPA)

 

Untuk respons pantas, sila WhtsApp CikNis: “Sutra Pakej” ke 018- 4027399

Insyaallah mesej anda akan dibalas dalam jangka masa 24 – 48 jam.

 

juga boleh buat pesanan menggunakan Paypal
juga boleh buat pesanan menggunakan Paypal

Incoming search terms:

  • bau daun tin aromaterapi
  • hadiah menarik untuk kanak-kanak
  • set bersalin sutra
Posted on

Atasi masalah tidur berdengkur dengan Sutra Silentzzz aromatherapy massage oil

silentzzz deep sleep

Salam sejahtera & Assalamualaikum…

Ada yang rindukan CikNis?

Maaflah… sibuk dengan rutin harian juga urusan menstabilkan bisnes online Sutra dan lain-lain. Sahutan meningkatkan ekonomi katakan…. ^_^

Baru-baru ni bigboss Sutra telah travel ke Vietnam untuk menghadiri Cosmobeaute Vietnam 2016 sekaligus merasmikan produk terbarunya iaitu Sutra Aromatherapy Massage Oil SILENTZZZ.

Tahniah !

cosmobeute vietnam 2016

perasmian silentzzz cosmobeaute vietnam

Atasi masalah tidur berdengkur dengan Sutra Silentzzz aromatherapy massage oil

 

Berita baik buat mereka yang mengalami masalah tidur BERDENGKUR.

Kesian kat partner kan… kalau takde partner tu takpe lagi. Hihi ~

sutra aromatherapy massage oil Silentzzz

Hah nak tengok orang Vietnam memborong produk SUTRA sampai nak licin rak?

orang vietnam borong sutra aromatherapy

Ok so macammana nak gunakan produk sutra aromatherapy massage oil Silentzzz ni?

Mudah saja.

Dengan pelaburan sebanyak RM30 sebotol, hanya sapukan minyak aromaterapi ini di kawasan T-zone muka anda.

Semudah itu?

Ya. Semudah itu.

Untuk kesan lebih superb, boleh gandingkan sekali dengan produk Sutra Aromatherapy Deep Sleep Pillow Spray (RM25).

silentzzz deep sleep

Mungkin anda nak tahu apa yang menyebabkan tidur berdengkur ini?

how snore happens

Posted on

Testimoni Sutra Manjakani Feminine Wash: Haid kembali semula

Testimoni Sutra Manjakani  Feminine Wash: Haid kembali semula

testimoni sutra manjakani feminine wash haid kembali

Tambah order lagi ! sutra manjakani feminine wash memang awesome !

testi mfw haid kembali2

Petikan artikel dari BabyCenter untuk punca haid tidak teratur;

Anda mungkin mengalami polisistik ovari

Sindrom Policistik Ovari (Polycystic ovary syndrome – PCOS) berlaku apabila sesetengah hormon dalam kadar yang tinggi merangsang ovari anda supaya menghasilkan banyak folikel. Kesemua folikel ini tidak cukup matang untuk mengeluarkan telur. Oleh kerana anda belum berovulasi, anda juga tidak datang haid. Tanda-tanda lain PCOS termasuk pertumbuhan rambut yang berlebihan di bahagian muka, dada dan bawah abdomen, jerawat, dan kecenderungan peningkatan berat di bahagian pinggang.

Anda mungkin menghasilkan terlalu banyak hormon prolaktin

Jika anda menghasilkan prolaktin pada tahap yang tidak normal, anda mungkin tidak datang haid sekali atau dua kali. Seorang wanita biasanya mengeluarkan prolaktin apabila dia sedang menyusukan, maka kerana itulah haidnya terhenti pada waktu ini. Jika anda tidak hamil atau menyusukan, tetapi keluar susu daripada puting, maka prolaktin mungkin adalah penyebabnya.

Ada sebab-sebab lain mengapa haid anda mungkin menjadi tidak teratur atau terhenti. Contohnya, anda mungkin mengalami kesan sampingan daripada ubat yang sedang anda ambil.

Jika haid anda tidak tiba, dan anda masih mendapat keputusan negatif daripada ujian kehamilan, atau kitaran haid anda terus menjadi tidak menentu, jumpalah doktor.

Posted on

Testimoni Sutra Manjakani feminine wash: Mudah hamil

Testimoni Sutra Manjakani feminine wash: Mudah hamil

Testimoni Sutra Manjakani feminine wash: Mudah hamil setelah lama menanti kehadiran cahaya mata

 

Syukur Alhamdulillah ^ _ ^ . USAHA diiringi DOA dan TAWAKKAL itu formula utama untuk sebarang KEJAYAAN….

CikNis tumpang gembira dengan berita kehamilan insan yang sangat menanti kehadiran cahaya mata….

 

 

Testimoni Sutra Manjakani feminine wash: Mudah hamil

 

♥♥♥ RAHSIA MUDAH HAMIL ♥♥♥

Jika anda atau kenalan/keluarga/kawan mengalami masalah sukar hamil, jangan lupa rekomen mereka produk Sutra Manjakani Feminine Wash.

Meh CikNis kongsikan teknik / kaedah betul cara menggunakan Sutra Manjakani Feminine Wash;

kaedah meruang untuk kesuburan
klik imej untuk view lebih besar

 

 

Incoming search terms:

  • info sutra manjakani
  • manjakani feminine wash
  • testimoni ham8l
Posted on

Testimoni pengguna Sutra Deep Sleep Pillow Spray

sutra deep sleep pillow spray

Testimoni pengguna Sutra Deep Sleep Pillow Spray | Salam SUTRA1MALAYSIA !

CikNis memang addicted dah dengan rangkaian produk aromaterapi SUTRA ni…

Tiap-tiap hari, bila kemas-kemas bilik pagi² tu kan, mesti nak sembur² psssttt pssstttt keliling bilik dengan Sutra MPS Aromatherapy – Rose/Lavender/Citrus Berry. Biasanya Citrus Berry la kalau pagi, belah malam CikNis spray bauan Lavender untuk efek tidur lena gitu…. tak pun bauan Rose untuk efek romantik. Barulah tertambat hati cik abang kannn….. 😀

Okla nak teruskan pada kisah testimoni.

Seorang rakan blogger CikNis ni mengalami masalah sukar tidur malam atau bahasa saintifiknya… INSOMNIA. Actually ramai yang mengalami masalah ini. Usah dibiarkan berterusan ye, takut kemudian hari terkena penyakit STRESS pula….

Syukurlah SUTRA Aromatherapy ada jalan penyelesaian untuk masalah sukar tidur malam ni.

Salah satu produk yang paling sinonim ialah Sutra Deep Sleep Pillow Spray yang terdapat dalam Pakej Spa Bajet di Rumah. WAJIB ada di setiap rumah okeyyy….

Nak pergi spa selalu…. mampu ke?

CikNis rasa sendiri macam tak mampu… dengan kekangan tugasan surirumah dan anak-anak kecil lagi… lebih baiklah bikin spa sendiri di rumah. Jimat dan sama selesa dengan spa di luar. Pandai-pandailah kita cipta suasana spa tu…

Oh ye. Panjang lebar mengomel. CikNis copy paste sikit sedutan testimoni Sutra Deep Sleep Pillow Spray oleh kawan CikNis tu;

sutra deep sleep pillow spray
kredit imej puanbee.com

” Testimoni saya sendiri : memang sangat – sangat rekomen pada korang semua. Kelakarnya saya dulu tak percaya kepada kuasa aromaterapi ni , tapi suka masuk SPA. Dan bila duduk dalam SPA tu , lampu malap-malap , ada pula bau bauan bunga yang membuatkan kita tenang , lepas tu ada pula tukang urut buat urutan refleksologi ke kaki kita. Apa kita rasa ? nak terlentok kan ? rasa macam tak nak bangun. Dan itulah pengalaman yang saya rasa dengan semburan kali pertama dari Sutra Deep Sleep ni. Tak tipu .. ini bukan bodek. Dan ya .. terus saya cakap .. lepas habis nak beli lagi .. syoknyeeee dapat tidur lena. Hanya tuhan je tahu perasaan tuh. Dah lama tak dapat tidur yang lena.”

Continue reading Testimoni pengguna Sutra Deep Sleep Pillow Spray

Incoming search terms:

  • jimat dengan spa sendiri di rumah
Posted on

Cara naikkan seri pengantin? Mudah saja…. Sutra Pakej Pengantin kan ada !

naikkan seri pengantin muslimah

Wah wahh….

Nak jadi raja sehari dah ye?

Maklumlahhh… nak hujung tahun ni, cuti sekolah mesti ramai yang nak mendirikan MASJID.

Alhamdulillah…..

Risau wajah tidak berseri di hari kebesaran raja sehari?

Tidak lagi!

Sutra Wellness Pakej Pengantin kan ada !

 

naikkan seri pengantin muslimah
kredit: pengantinmuslim.com

 

Selain boleh dijadikan set untuk menaikkan seri pengantin, set aromaterapi Sutra ini juga sesuai dijadikan set hantaran pengantin.

 

 

hantaran pakej Sutra Aromatherapy

 

 

Sutra Aromatherapy Pakej Pengantin

 

SUTRA Aromatherapy Pakej Pengantin: RM300 sahaja (10 jenis item)

Pos semenanjung: RM10 (KTM delivery)

Pos Sabah/Sarawak: RM15 (Prepaid Envelope L 1000g)

 

Apa yang ada dalam set menaikkan seri pengantin SUTRA ni?

 

Handmade Soap (Patchouli)
Shower Gel (Relaxing)
Massage Oil (Sensual)
Blended Oil (Sensual)
Blended Oil (Romance)
EDP Perfume (Glory)
Multipurpose Spray (Rose Sensation)
Foot Bath Salts (Soothe & Relax)
Deep Sleep Pillow Spray
Manjakani Feminine Wash

 

Jika tidak tahu bagaimana cara penggunaan setiap item, bolehlah hubungi saya di;

 

emel: admin@annisabiz.com.my

SMS/WhatsApp: 018-402 7399

 

Uniknya Pakej Pengantin Sutra ni boleh digunakan oleh kedua-dua mempelai…. TERBAIK lah 🙂

 

Kalau nak naikkan seri pengantin lagi umphhh, cubalah Sutra Vitalforce Aura 7 Spray. Ibarat mandi bunga setiap hari, tetapi dengan cara yang sangat MUDAH. Sembur-sembur sahaja sambil berselawat 🙂

Posted on

Sutra Honeymoon Set Hati Perempuan

tawanlah Hati "Perempuan" anda dgn Set Honeymoon Sutra Vanilla .... :)

Sutra Honeymoon Set Hati Perempuan | Tajuk bukan main kan?

Dahlah Honeymoon Set, Hati Perempuan bagai pulak….

Ahaaa….

tawanlah Hati "Perempuan" anda dgn Set Honeymoon Sutra Vanilla .... :)
tawanlah Hati “Perempuan” anda dgn Set Honeymoon Sutra Vanilla …. 🙂

 

 

Sutra Honeymoon Set Vanilla

Harga Sutra Honeymoon Set: RM250 (postage RM10 semenanjung, RM15 sbh/srwk)

Kaum Adam atau SUAMI, kalau hadiahkan Set Sutra Honeymoon ni pada isteri tersayang, gerenti isteri appreciate habis.

Perempuan ni dapat hadiah kalau bukan bunga, benda WANGI² pun dah suka…. sedikit kelainan dari Perfume lah kan…

Ok apa kandungan dan keistimewaan Set Sutra Honeymoon ni?

♥ Vanilla Shower Gel

♥ Vanilla Shampoo

♥ Vanilla Hand & Body Lotion

♥ Vanilla Multipurpose Spray

Manjakani Feminine Wash

♥ Sensual Massage Oil

♥ Romance Blended Oil

Deep Sleep Pillow Spray

Sinus Away Pillow Spray

 

Apakah Khasiat Vanilla?

 

vanilla benefits

 

Ya! Vanilla mampu;

  • Menurunkan tekanan darah tinggi
  • Memberi Efek RILEKS
  • Meningkatkan kuaiti tidur
  • Mencegah KANSER
  • Menurunkan suhu ketika DEMAM tinggi

 

 

Marilah kita sama-sama amalkan gaya hidup sihat, BEBAS dari bahan PEWANGI berkimia….

Beralihlah kepada Aromaterapi Sutra yang dijamin selamat lagi Halal.

 

Hubungi Agen SUTRA berdekatan atau terus hubungi admin selaku Agen Sutra Penang : 018-402 7399

 

Indahnya hidup berwangi-wangi…. 🙂

Incoming search terms:

  • hati perempuan
Posted on

SUTRA SAJDAH aromaterapi eksklusif untuk tikar sejadah

sutra sajdah

#Sutra1Malaysia menggegarkan Malaysia 🙂

SUTRA melangkah ke hadapan lagi dengan produksi baru iaitu SUTRA SAJDAH, spray khusus untuk tikar sejadah.

SUTRA Sajdah ini sama seperti Multipurpose Spray yang lain tetapi dirumus khas untuk kegunaan di Sejadah dan ianya amat sesuai digunakan pada bila-bila masa. Ianya akan dapat memberikan aroma atau wangian yang sesuai untuk mendirikan solat. Ianya juga mengandungi antibakteria selain dapat membersihkan permukaan Sejadah itu sendiri.

SUTRA Sajdah dapat mewujudkan suasana yang tepat untuk melaksanakan solat. Disemai dan juga dengan ciri-ciri anti bakteria, ia juga membantu untuk membersihkan permukaan di mana “sujud” akan dilakukan “.

Datang dengan dua bauan; RAWDAH & RUMI.

SUTRA alert dengan keperluan pengguna.

Bau SUTRA Sajdah ini dapat memberikan rasa tenang ketika solat selain dapat digunakan sebagai spray bilik atau ruang solat.

SOLAT adalah tiang agama Islam.

Terhasilnya SUTRA SAJDAH ini moga-moga membantu menambah kekhusyukan dalam SOLAT 5 waktu sehari semalam.

sajdah

 

 

Bauan Sajdah RAWDAH memang unik dan nyaman.

Ia diinspirasikan dari RAUDHAH yang terdapat dalam Masjid Nabawi.

 

Manakala SAJDAH RUMI pula diinspirasikan dari bauan Kiswah (kain kelambu Kaabah).

 

SUTRA SAJDAH sangat sesuai dijadikan hadiah istimewa buat mereka yang sudah menjejakkkan kaki ke TANAH HARAM (Makkah & Madinah) seperti IBU AYAH, DATUK NENEK, PAKCIK MAKCIK dan sesiapa jua. *termasuklah saya sendiri yang sangat merindui al-haramain….

 

sajdah launching
ketika majlis pelancaran SUTRA SAJDAH oleh Tan Sri Zakri Abd Hamid selaku penasihat Sains kepada PM Malaysia

 

 

 

Sajdah RAWDAH & RUMI…. Hanya RM70. (sebotol RM35) dan insyaAllah tahan berbulan-bulan.

 

 

Incoming search terms:

  • sutra aromaterapi spray rawdah