Posted on

Set Bersalin SUTRA pilihan bijak

set bersalin sutra mampu milik

Salam/Hi,

Set bersalin Sutra mampu milik | Perkara berpantang jangan diambil mudah jika anda adalah ibu-ibu yang baru bersalinkan anak.

Kerana berpantang berkait rapat dengan kesihatan seorang ibu untuk jangka panjang.

Jika tidak diberi perhatian sedari awal, kemungkinan besar kesihatan ibu-ibu lewat usia nanti akan terganggu.

Oleh kerana itu CikNis rekomenkan Set Bersalin Sutra kerana beberapa faktor.

SUTRA Aromaterapi mengimbangi kesihatan Emosi, Mental & Fizikal individu.

Ibu-ibu selepas bersalin sangat mudah Lemah Emosi… makanya terdedah dengan risiko STRESS yang tinggi. atau lebih mudah disebut orang melayu sebagai… penyakit MEROYAN.

set bersalin sutra
kredit: greenprophet.com

Kesihatan dan kesejahteraan minda / tubuh badan ibu-ibu bersalin sangatlah penting dijaga… Supaya ibu  lekas sembuh dan bayi membesar dengan sihat.

Mari kita kenali Komposisi Set Bersalin SUTRA;

1 Handmade Soap (Lemongrass & Lavender) – 2 unit [RM30]
2 Shower Gel (Serenity) – 1 unit [RM30]
3 Massage Oil (Captivating) – 1 unit [RM20]
4 Multipurpose Spray (Lavender) – 1 unit [RM20]
5 Wytie Handmade Soap – 1 unit [RM29.00]
6 Manjakani Feminine Wash – 1 unit [RM25]
TOTAL: RM154.00
set bersalin sutra mampu milik
contoh set bersalin/berpantang Sutra

Harga Set Bersalin Sutra 7 item dengan hanya RM164.00 untuk Sem.M’sia, dan RM169.00 untuk Sabah/Sarawak

Banyak  lagi set aromaterapi SUTRA yang kami sediakan… antaranya;

  • Set Keluarga
  • Set Pelajar @ Set BAJET
  • Set Kecantikan
  • Set “Deep Sleep” ( untuk yang mengalami kesukaran tidur)
  • Set Hantaran
  • Set Sensual (Kebahagiaan Suami Isteri)
  • Set “Relaxing” ( untuk yang ingin memanjakan diri seperti rawatan di SPA)

 

Untuk respons pantas, sila WhtsApp CikNis: “Sutra Pakej” ke 018- 4027399

Insyaallah mesej anda akan dibalas dalam jangka masa 24 – 48 jam.

 

juga boleh buat pesanan menggunakan Paypal
juga boleh buat pesanan menggunakan Paypal

Incoming search terms:

  • bau daun tin aromaterapi
  • hadiah menarik untuk kanak-kanak
  • set bersalin sutra
Posted on

Terokai khasiat buah tin (fig) dalam Set Sutra Fig Series – Baharu !

FIG

Khasiat buah tin dalam Set Sutra FIG Series | Buah Tin (Fig) atau nama saintifiknya Ficus carica sememangnya terkenal sebagai makanan sunnah. Buah Tin berasal dari negara Asia Barat ini selalunya dijadikan makanan untuk kesihatan kerana ianya sangat kaya dengan nutrisi protein, lemak, karbohidrat, vitamin, kalsium, zat besi, dan potassium.

Buah Tin yang dahulunya hanya terdapat dan diimport dari Negara Asia Barat, kini juga boleh didapati di Malaysia kerana terdapatnya beberapa pihak yang mula menanam pokok Tin ini secara besar-besaran, antaranya di Utara Semenanjung Malaysia. Pihak Tropical Bioessence Sdn Bhd. (TBESB) telah menjalankan kerjasama dengan syarikat swasta ini bagi menjamin bekalan Buah Tin dan duan yang mencukupi manakala TBESB memfokuskan kepada bidang pengekstrakan dan dan pembangunan produk.

Kebaikan Buah Tin tidak terletak kepada kaedah pemakanan sahaja, malah ianya sesuai diaplikasikan secara luaran kerana terdapat kebaikannya terhadap pelbagai masalah kulit dan juga untuk kecantikan. Peluang ini telah diambil oleh pihak SUTRA untuk mengeluarkan beberapa jenis produk berasaskan buah Tin ini. SUTRA melalui Penyelidikan dan Pembangunan yang dijalankan di Tropical Bioessence Sdn Bhd. telah berjaya menghasilkan produk penjagaan diri berasaskan Buah Tin.

Terdapat 3 variasi produk iaitu;

1) SUTRA FIG Exfoliating Body Wash
2) SUTRA FIG Soothing and Hydrating Hand and Body Lotion
3) SUTRA FIG Facial Soap

FIG

SUTRA FIG Exfoliating Body Wash menggunakan kombinasi pati minyak daun pokok Tin dan Lemon serta Extract Buah Tin yang mampu membersih sekaligus melembabkan kulit serta bau yang menenangkan. Buah Tin terkenal sebagai agen antioksida, mempunyai ciri pelembab semula jadi sementara pati minyak lemon untuk memberikan kesegaran kepada kulit. Kandungan Omega 3 yang tinggi di dalam ekstrak Buah Tin akan sentiasa memelihara kelembapan dan merapi dari dalam. Kombinasi bijian halus kacang Walnut dan enzim dari ekstrak Buah Tin bertindak sebagai eksfoliator untuk pembersihan lengkap, menghilangkan sel kulit mati dan segala kotoran sekaligus memberikan kulit yang lebih halus, cerah dan berseri.

 

SUTRA FIG Soothing and Hydrating Hand and Body Lotion berfungsi untuk melembab dan melegakan kulit. Losyen ini juga diperkayakan dengan minyak Habatus Sauda dan mentega koko untuk melembut dan melembabkan sekaligus memberikan kulit anda lebih lembut, halus dan cantik. Minyak Habautus kaya dengan komponen fitokimia, Vitamin A,B dan C serta elemen seperti kalsium, potasium, magnesium, zinc serta lain-lain memberikan sumber nutrisi kepada kulit yang sangat sesuai dalam membantu mengatasi masalah kulit seperti psiarosis, eczema dan jangkitan kulat pada kulit.

 

SUTRA FIG Facial Soap pula menggunakan ekstrak Buah Tin dan Pati Minyak Lemon untuk memberikan kulit muka lebih lembut dan segar. Extract Buah Tin yang kaya dengan Vitamin C ini bertindak sebagai agen antioksida untuk mengatasi masalah radikal bebas yang boleh merosakkan kulit muka, sekaligus menghalang tanda-tanda penuaan. Pati minyak lemon juga membantu menghilangkan bintik-bintik hitam dan putih serta jerawat.

 

Harga yang ditawarkan adalah seperti berikut:
1) SUTRA FIG Exfoliating Body Wash – 250ml RM38.00
2) SUTRA FIG Soothing and Hydrating Hand and Body Lotion – 250ml RM40.00
3) SUTRA FIG Facial Soap – 50g RM25.00

 

MERDEKA & Hari MALAYSIA PROMO ! >>>> Sutra FIG Series cuma RM95 <<<<

 

sutra fig series merdeka promo

Incoming search terms:

  • dress kembang murah
  • boboyboy k
  • corelle promotion 2015
  • pati buah tin
Posted on

Set Romantika Sutra dahlah owsem, ada diskaun pula

image credit pinterest.com

Salam semua…

Set Romantika Sutra sesuai untuk hantaran kahwin | CikNis teruja pula nak war-warkan Set Romantika SUTRA sempena majlis-majlis kahwin yang bakal berlangsung di mana-mana serata pelusuk Malaya ni… Sekarang ni musim kahwin tak kira hujung tahun dah kan betul tak kawan². Tengah² weekdays pun ada orang melangsungkan majlis kahwin.

Ada ke pembaca-pembaca blog CikNis yang bakal melangsungkan hari bahagia?

Kalau ada, CikNis berbesar hati nak bagi sedikit “hadiah” buat bakal-bakal pengantin yang comel-comel nii…. Tapi, terhad kepada 10 orang ya 😉

Sebelum tu, CikNis perkenalkan dulu Set Romantika SUTRA yang owsem tu…

#setromantikasutra

Kalau kalian perasan, sebelum ni CikNis dah up entri Sutra Pakej NAIK Seri Pengantin [klik untuk baca].

Tapi pakej Set Romantika ni lebih bajet okesss…. so kalian ada pilihanlah nak yang mana satu 🙂

Set Romantika ni sesuai juga untuk mereka yang nak berhoneymoon buat ke sekian² kali tauu…. pendek kata, pengantin lama yang nak feeling pengantin baru…. ahaa…. Penting tu tau untuk mengeratkan semula kasih sayang suami isteri…. 😀

Meh Nis nak huraikan kandungan dalam Set Romantika SUTRA. Murah je set ni, tak mahal mana pun. Cuma RM180 (sebelum diskaun) untuk efek seperti rawatan di spa-spa kecantikan….

Dan sesuaiiii sangat nak dijadikan hadiah hantaran buat bakal pengantin perempuan uolzzz…. ^_^

❤️Set Romantika SUTRA❤️

______________________

❤️ MPS Pandan RM20
❤️ Aura 7 Spray RM50
❤️ BO Romance RM35
❤️ MO Sensual RM20
❤️ SG Serenity RM30
❤️ FM RM25

Harga Biasa : RM180

❤️🌟Harga Promosi : RM170

❤️🌟+ Kupon Diskaun 10% : RM153

Kalau nak request gift bag atau GIFT BOX punnn bolehhh…. habaq mai ja. Nampak eksklusif sangat tauu 😀

Continue reading Set Romantika Sutra dahlah owsem, ada diskaun pula

Posted on

Sutra Honeymoon Set Hati Perempuan

tawanlah Hati "Perempuan" anda dgn Set Honeymoon Sutra Vanilla .... :)

Sutra Honeymoon Set Hati Perempuan | Tajuk bukan main kan?

Dahlah Honeymoon Set, Hati Perempuan bagai pulak….

Ahaaa….

tawanlah Hati "Perempuan" anda dgn Set Honeymoon Sutra Vanilla .... :)
tawanlah Hati “Perempuan” anda dgn Set Honeymoon Sutra Vanilla …. 🙂

 

 

Sutra Honeymoon Set Vanilla

Harga Sutra Honeymoon Set: RM250 (postage RM10 semenanjung, RM15 sbh/srwk)

Kaum Adam atau SUAMI, kalau hadiahkan Set Sutra Honeymoon ni pada isteri tersayang, gerenti isteri appreciate habis.

Perempuan ni dapat hadiah kalau bukan bunga, benda WANGI² pun dah suka…. sedikit kelainan dari Perfume lah kan…

Ok apa kandungan dan keistimewaan Set Sutra Honeymoon ni?

♥ Vanilla Shower Gel

♥ Vanilla Shampoo

♥ Vanilla Hand & Body Lotion

♥ Vanilla Multipurpose Spray

Manjakani Feminine Wash

♥ Sensual Massage Oil

♥ Romance Blended Oil

Deep Sleep Pillow Spray

Sinus Away Pillow Spray

 

Apakah Khasiat Vanilla?

 

vanilla benefits

 

Ya! Vanilla mampu;

  • Menurunkan tekanan darah tinggi
  • Memberi Efek RILEKS
  • Meningkatkan kuaiti tidur
  • Mencegah KANSER
  • Menurunkan suhu ketika DEMAM tinggi

 

 

Marilah kita sama-sama amalkan gaya hidup sihat, BEBAS dari bahan PEWANGI berkimia….

Beralihlah kepada Aromaterapi Sutra yang dijamin selamat lagi Halal.

 

Hubungi Agen SUTRA berdekatan atau terus hubungi admin selaku Agen Sutra Penang : 018-402 7399

 

Indahnya hidup berwangi-wangi…. 🙂

Incoming search terms:

  • hati perempuan