Posted on

Set Bersalin SUTRA pilihan bijak

set bersalin sutra mampu milik

Salam/Hi,

Set bersalin Sutra mampu milik | Perkara berpantang jangan diambil mudah jika anda adalah ibu-ibu yang baru bersalinkan anak.

Kerana berpantang berkait rapat dengan kesihatan seorang ibu untuk jangka panjang.

Jika tidak diberi perhatian sedari awal, kemungkinan besar kesihatan ibu-ibu lewat usia nanti akan terganggu.

Oleh kerana itu CikNis rekomenkan Set Bersalin Sutra kerana beberapa faktor.

SUTRA Aromaterapi mengimbangi kesihatan Emosi, Mental & Fizikal individu.

Ibu-ibu selepas bersalin sangat mudah Lemah Emosi… makanya terdedah dengan risiko STRESS yang tinggi. atau lebih mudah disebut orang melayu sebagai… penyakit MEROYAN.

set bersalin sutra
kredit: greenprophet.com

Kesihatan dan kesejahteraan minda / tubuh badan ibu-ibu bersalin sangatlah penting dijaga… Supaya ibu  lekas sembuh dan bayi membesar dengan sihat.

Mari kita kenali Komposisi Set Bersalin SUTRA;

1 Handmade Soap (Lemongrass & Lavender) – 2 unit [RM30]
2 Shower Gel (Serenity) – 1 unit [RM30]
3 Massage Oil (Captivating) – 1 unit [RM20]
4 Multipurpose Spray (Lavender) – 1 unit [RM20]
5 Wytie Handmade Soap – 1 unit [RM29.00]
6 Manjakani Feminine Wash – 1 unit [RM25]
TOTAL: RM154.00
set bersalin sutra mampu milik
contoh set bersalin/berpantang Sutra

Harga Set Bersalin Sutra 7 item dengan hanya RM164.00 untuk Sem.M’sia, dan RM169.00 untuk Sabah/Sarawak

Banyak  lagi set aromaterapi SUTRA yang kami sediakan… antaranya;

  • Set Keluarga
  • Set Pelajar @ Set BAJET
  • Set Kecantikan
  • Set “Deep Sleep” ( untuk yang mengalami kesukaran tidur)
  • Set Hantaran
  • Set Sensual (Kebahagiaan Suami Isteri)
  • Set “Relaxing” ( untuk yang ingin memanjakan diri seperti rawatan di SPA)

 

Untuk respons pantas, sila WhtsApp CikNis: “Sutra Pakej” ke 018- 4027399

Insyaallah mesej anda akan dibalas dalam jangka masa 24 – 48 jam.

 

juga boleh buat pesanan menggunakan Paypal
juga boleh buat pesanan menggunakan Paypal

Incoming search terms:

  • bau daun tin aromaterapi
  • hadiah menarik untuk kanak-kanak
  • set bersalin sutra
Posted on

Terokai khasiat buah tin (fig) dalam Set Sutra Fig Series – Baharu !

FIG

Khasiat buah tin dalam Set Sutra FIG Series | Buah Tin (Fig) atau nama saintifiknya Ficus carica sememangnya terkenal sebagai makanan sunnah. Buah Tin berasal dari negara Asia Barat ini selalunya dijadikan makanan untuk kesihatan kerana ianya sangat kaya dengan nutrisi protein, lemak, karbohidrat, vitamin, kalsium, zat besi, dan potassium.

Buah Tin yang dahulunya hanya terdapat dan diimport dari Negara Asia Barat, kini juga boleh didapati di Malaysia kerana terdapatnya beberapa pihak yang mula menanam pokok Tin ini secara besar-besaran, antaranya di Utara Semenanjung Malaysia. Pihak Tropical Bioessence Sdn Bhd. (TBESB) telah menjalankan kerjasama dengan syarikat swasta ini bagi menjamin bekalan Buah Tin dan duan yang mencukupi manakala TBESB memfokuskan kepada bidang pengekstrakan dan dan pembangunan produk.

Kebaikan Buah Tin tidak terletak kepada kaedah pemakanan sahaja, malah ianya sesuai diaplikasikan secara luaran kerana terdapat kebaikannya terhadap pelbagai masalah kulit dan juga untuk kecantikan. Peluang ini telah diambil oleh pihak SUTRA untuk mengeluarkan beberapa jenis produk berasaskan buah Tin ini. SUTRA melalui Penyelidikan dan Pembangunan yang dijalankan di Tropical Bioessence Sdn Bhd. telah berjaya menghasilkan produk penjagaan diri berasaskan Buah Tin.

Terdapat 3 variasi produk iaitu;

1) SUTRA FIG Exfoliating Body Wash
2) SUTRA FIG Soothing and Hydrating Hand and Body Lotion
3) SUTRA FIG Facial Soap

FIG

SUTRA FIG Exfoliating Body Wash menggunakan kombinasi pati minyak daun pokok Tin dan Lemon serta Extract Buah Tin yang mampu membersih sekaligus melembabkan kulit serta bau yang menenangkan. Buah Tin terkenal sebagai agen antioksida, mempunyai ciri pelembab semula jadi sementara pati minyak lemon untuk memberikan kesegaran kepada kulit. Kandungan Omega 3 yang tinggi di dalam ekstrak Buah Tin akan sentiasa memelihara kelembapan dan merapi dari dalam. Kombinasi bijian halus kacang Walnut dan enzim dari ekstrak Buah Tin bertindak sebagai eksfoliator untuk pembersihan lengkap, menghilangkan sel kulit mati dan segala kotoran sekaligus memberikan kulit yang lebih halus, cerah dan berseri.

 

SUTRA FIG Soothing and Hydrating Hand and Body Lotion berfungsi untuk melembab dan melegakan kulit. Losyen ini juga diperkayakan dengan minyak Habatus Sauda dan mentega koko untuk melembut dan melembabkan sekaligus memberikan kulit anda lebih lembut, halus dan cantik. Minyak Habautus kaya dengan komponen fitokimia, Vitamin A,B dan C serta elemen seperti kalsium, potasium, magnesium, zinc serta lain-lain memberikan sumber nutrisi kepada kulit yang sangat sesuai dalam membantu mengatasi masalah kulit seperti psiarosis, eczema dan jangkitan kulat pada kulit.

 

SUTRA FIG Facial Soap pula menggunakan ekstrak Buah Tin dan Pati Minyak Lemon untuk memberikan kulit muka lebih lembut dan segar. Extract Buah Tin yang kaya dengan Vitamin C ini bertindak sebagai agen antioksida untuk mengatasi masalah radikal bebas yang boleh merosakkan kulit muka, sekaligus menghalang tanda-tanda penuaan. Pati minyak lemon juga membantu menghilangkan bintik-bintik hitam dan putih serta jerawat.

 

Harga yang ditawarkan adalah seperti berikut:
1) SUTRA FIG Exfoliating Body Wash – 250ml RM38.00
2) SUTRA FIG Soothing and Hydrating Hand and Body Lotion – 250ml RM40.00
3) SUTRA FIG Facial Soap – 50g RM25.00

 

MERDEKA & Hari MALAYSIA PROMO ! >>>> Sutra FIG Series cuma RM95 <<<<

 

sutra fig series merdeka promo

Incoming search terms:

  • dress kembang murah
  • boboyboy k
  • corelle promotion 2015
  • pati buah tin
Posted on

Peluang bisnes: Hadiah Korporat (corporate gift)

corp gift

Salam bahagia,

CikNis teruja seperti biasa…. Mewar-warkan peluang bisnes yang agak luas skopnya jika kita berani teroka. Hurm… zaman sekarang ni semua kena berani. Berani yang bertempatlah ya.

Pernah tak kalian terfikir peluang bisnes bidang corporate gift?

Yes, Sutra boleh membantu.

Sutra menghasilkan beberapa jenis produk dalam packaging kecil/mini seperti;

  • Shower gel mini
  • Perfume pocket
  • Handmade soap mini – discontinued

 

* MOQ 50pcs shj each items @ RM2.65 for Perfume pocket & handmade soap mini

Sutra aromatherapy doorgift
salah satu contoh doorgift Sutra Aromatherapy Handmade Soap mini. – sorry discontinued

 

Eksklusif, bukan?

shower gel mini

sutra aromatherapy SHOWER_GEL gift set

Comel! Sayang je nak gunakan…. ^ – ^

credit: setbyus.com
credit: setbyus.com

Selain sebagai Corporate Gift, anda juga berpeluang meneroka bisnes Wedding Gift.

Berikan kelainan dengan Sutra Aromatherapy !

Hungi Cik Nis segera untuk merebut peluang keusahawanan Sutra Aromatherapy. Boleh bermula dulu dengan modal serendah RM200 sebagai Agent dropship.

Posted on

Testimoni Sutra Manjakani feminine wash: Luka bersalin cepat kering

TESTIMONI sutra manjakani feminine wash: luka bersalin cepat kering

TESTIMONI sutra manjakani feminine wash: luka bersalin cepat kering

Posted on

Testimoni pengguna Sutra Deep Sleep Pillow Spray

sutra deep sleep pillow spray

Testimoni pengguna Sutra Deep Sleep Pillow Spray | Salam SUTRA1MALAYSIA !

CikNis memang addicted dah dengan rangkaian produk aromaterapi SUTRA ni…

Tiap-tiap hari, bila kemas-kemas bilik pagi² tu kan, mesti nak sembur² psssttt pssstttt keliling bilik dengan Sutra MPS Aromatherapy – Rose/Lavender/Citrus Berry. Biasanya Citrus Berry la kalau pagi, belah malam CikNis spray bauan Lavender untuk efek tidur lena gitu…. tak pun bauan Rose untuk efek romantik. Barulah tertambat hati cik abang kannn….. 😀

Okla nak teruskan pada kisah testimoni.

Seorang rakan blogger CikNis ni mengalami masalah sukar tidur malam atau bahasa saintifiknya… INSOMNIA. Actually ramai yang mengalami masalah ini. Usah dibiarkan berterusan ye, takut kemudian hari terkena penyakit STRESS pula….

Syukurlah SUTRA Aromatherapy ada jalan penyelesaian untuk masalah sukar tidur malam ni.

Salah satu produk yang paling sinonim ialah Sutra Deep Sleep Pillow Spray yang terdapat dalam Pakej Spa Bajet di Rumah. WAJIB ada di setiap rumah okeyyy….

Nak pergi spa selalu…. mampu ke?

CikNis rasa sendiri macam tak mampu… dengan kekangan tugasan surirumah dan anak-anak kecil lagi… lebih baiklah bikin spa sendiri di rumah. Jimat dan sama selesa dengan spa di luar. Pandai-pandailah kita cipta suasana spa tu…

Oh ye. Panjang lebar mengomel. CikNis copy paste sikit sedutan testimoni Sutra Deep Sleep Pillow Spray oleh kawan CikNis tu;

sutra deep sleep pillow spray
kredit imej puanbee.com

” Testimoni saya sendiri : memang sangat – sangat rekomen pada korang semua. Kelakarnya saya dulu tak percaya kepada kuasa aromaterapi ni , tapi suka masuk SPA. Dan bila duduk dalam SPA tu , lampu malap-malap , ada pula bau bauan bunga yang membuatkan kita tenang , lepas tu ada pula tukang urut buat urutan refleksologi ke kaki kita. Apa kita rasa ? nak terlentok kan ? rasa macam tak nak bangun. Dan itulah pengalaman yang saya rasa dengan semburan kali pertama dari Sutra Deep Sleep ni. Tak tipu .. ini bukan bodek. Dan ya .. terus saya cakap .. lepas habis nak beli lagi .. syoknyeeee dapat tidur lena. Hanya tuhan je tahu perasaan tuh. Dah lama tak dapat tidur yang lena.”

Continue reading Testimoni pengguna Sutra Deep Sleep Pillow Spray

Incoming search terms:

  • jimat dengan spa sendiri di rumah
Posted on

Cara naikkan seri pengantin? Mudah saja…. Sutra Pakej Pengantin kan ada !

naikkan seri pengantin muslimah

Wah wahh….

Nak jadi raja sehari dah ye?

Maklumlahhh… nak hujung tahun ni, cuti sekolah mesti ramai yang nak mendirikan MASJID.

Alhamdulillah…..

Risau wajah tidak berseri di hari kebesaran raja sehari?

Tidak lagi!

Sutra Wellness Pakej Pengantin kan ada !

 

naikkan seri pengantin muslimah
kredit: pengantinmuslim.com

 

Selain boleh dijadikan set untuk menaikkan seri pengantin, set aromaterapi Sutra ini juga sesuai dijadikan set hantaran pengantin.

 

 

hantaran pakej Sutra Aromatherapy

 

 

Sutra Aromatherapy Pakej Pengantin

 

SUTRA Aromatherapy Pakej Pengantin: RM300 sahaja (10 jenis item)

Pos semenanjung: RM10 (KTM delivery)

Pos Sabah/Sarawak: RM15 (Prepaid Envelope L 1000g)

 

Apa yang ada dalam set menaikkan seri pengantin SUTRA ni?

 

Handmade Soap (Patchouli)
Shower Gel (Relaxing)
Massage Oil (Sensual)
Blended Oil (Sensual)
Blended Oil (Romance)
EDP Perfume (Glory)
Multipurpose Spray (Rose Sensation)
Foot Bath Salts (Soothe & Relax)
Deep Sleep Pillow Spray
Manjakani Feminine Wash

 

Jika tidak tahu bagaimana cara penggunaan setiap item, bolehlah hubungi saya di;

 

emel: admin@annisabiz.com.my

SMS/WhatsApp: 018-402 7399

 

Uniknya Pakej Pengantin Sutra ni boleh digunakan oleh kedua-dua mempelai…. TERBAIK lah 🙂

 

Kalau nak naikkan seri pengantin lagi umphhh, cubalah Sutra Vitalforce Aura 7 Spray. Ibarat mandi bunga setiap hari, tetapi dengan cara yang sangat MUDAH. Sembur-sembur sahaja sambil berselawat 🙂

Posted on

Sutra Honeymoon Set Hati Perempuan

tawanlah Hati "Perempuan" anda dgn Set Honeymoon Sutra Vanilla .... :)

Sutra Honeymoon Set Hati Perempuan | Tajuk bukan main kan?

Dahlah Honeymoon Set, Hati Perempuan bagai pulak….

Ahaaa….

tawanlah Hati "Perempuan" anda dgn Set Honeymoon Sutra Vanilla .... :)
tawanlah Hati “Perempuan” anda dgn Set Honeymoon Sutra Vanilla …. 🙂

 

 

Sutra Honeymoon Set Vanilla

Harga Sutra Honeymoon Set: RM250 (postage RM10 semenanjung, RM15 sbh/srwk)

Kaum Adam atau SUAMI, kalau hadiahkan Set Sutra Honeymoon ni pada isteri tersayang, gerenti isteri appreciate habis.

Perempuan ni dapat hadiah kalau bukan bunga, benda WANGI² pun dah suka…. sedikit kelainan dari Perfume lah kan…

Ok apa kandungan dan keistimewaan Set Sutra Honeymoon ni?

♥ Vanilla Shower Gel

♥ Vanilla Shampoo

♥ Vanilla Hand & Body Lotion

♥ Vanilla Multipurpose Spray

Manjakani Feminine Wash

♥ Sensual Massage Oil

♥ Romance Blended Oil

Deep Sleep Pillow Spray

Sinus Away Pillow Spray

 

Apakah Khasiat Vanilla?

 

vanilla benefits

 

Ya! Vanilla mampu;

  • Menurunkan tekanan darah tinggi
  • Memberi Efek RILEKS
  • Meningkatkan kuaiti tidur
  • Mencegah KANSER
  • Menurunkan suhu ketika DEMAM tinggi

 

 

Marilah kita sama-sama amalkan gaya hidup sihat, BEBAS dari bahan PEWANGI berkimia….

Beralihlah kepada Aromaterapi Sutra yang dijamin selamat lagi Halal.

 

Hubungi Agen SUTRA berdekatan atau terus hubungi admin selaku Agen Sutra Penang : 018-402 7399

 

Indahnya hidup berwangi-wangi…. 🙂

Incoming search terms:

  • hati perempuan
Posted on

Sutra A’Vera Moisturising Gel, Musim Panas & maklumbalas pengguna

Sutra Avera Gel Soothing & Moisturising

Salam bahagia.

Sutra A’Vera Moisturising Gel, Musim Panas & maklumbalas pengguna | Oh MUSIM PANAS menerjah kembali !

Apapun keadaan, bersyukur padaNYA… tak gitu.

 

Biasanya musim-musim panas ni, kita mudah diserang DEMAM akibat peningkatan suhu badan.

Oleh itu disarankan banyak minum air kosong, kerapkan mandi.

Tapi jika ditakdirkan kita atau anak-anak ditimpa demam juga… bagaimana ya?

Redha dengan takdirNYA sambil tu berikhtiarlah… seeloknya sediakan payung sebelum hujan.

 

Umum mungkin sudah sedia maklum peranan daun LIDAH BUAYA atau ALOE VERA untuk menyejukkan kulit.

Memperkenalkan A’VERA Soothing & Moisturising Gel dari rangkaian produk aromaterapi SUTRA.

 

Setiap ibu WAJIB simpan gel A’VERA dalam beg tangan masing-masing atau di rumah yer…. 🙂

In case anak-anak dilanda demam atau suhu meningkat dengan mendadak, SAPUKAN sahaja gel A’VERA pada dahi, belakang badan dan ketiak anak.

Mudah kan?

 

Gel A’VERA bertindak pantas menyerap dalam kulit seterusnya menurunkan suhu badan.

InsyaAllah boleh mengelak dari ditimpa DEMAM atau lebih ditakuti,…. DEMAM PANAS.

 

 

a'vera sutra aromaterapi

 

 

 

avera-demam

 

 

Jangan ambil mudah demam-demam ni ya….

Silap haribulan boleh jadi serangan sawan tarik. Nauzubillah….

 

Sutra Avera Gel
Wajah baru gel A’vera ! Lebih mesra pengguna

 

 

CikNis nak belanja salah satu testimoni pengguna gel A’vera pula;

 

testimoni gel a'vera

 

 

Klik untuk baca banyak lagi TESTIMONI produk aromaterapi SUTRA yang lain.

 

Apa pulak produk Wytie tu?

Haaa… tunggu entri seterusnya ya 😉

 

p/s: Ingin jadi AGENT DROPSHIP produk A’VERA atau SUTRA? Hubungi saya ya 😉

Incoming search terms:

  • sutra avera
  • jerawat ekzema
  • produk sutra avera
  • kebaikan avera produk
  • rawat eczema anak dengan sutra avera
  • sutra aloe vera