Posted on

Terokai khasiat buah tin (fig) dalam Set Sutra Fig Series – Baharu !

FIG

Khasiat buah tin dalam Set Sutra FIG Series | Buah Tin (Fig) atau nama saintifiknya Ficus carica sememangnya terkenal sebagai makanan sunnah. Buah Tin berasal dari negara Asia Barat ini selalunya dijadikan makanan untuk kesihatan kerana ianya sangat kaya dengan nutrisi protein, lemak, karbohidrat, vitamin, kalsium, zat besi, dan potassium.

Buah Tin yang dahulunya hanya terdapat dan diimport dari Negara Asia Barat, kini juga boleh didapati di Malaysia kerana terdapatnya beberapa pihak yang mula menanam pokok Tin ini secara besar-besaran, antaranya di Utara Semenanjung Malaysia. Pihak Tropical Bioessence Sdn Bhd. (TBESB) telah menjalankan kerjasama dengan syarikat swasta ini bagi menjamin bekalan Buah Tin dan duan yang mencukupi manakala TBESB memfokuskan kepada bidang pengekstrakan dan dan pembangunan produk.

Kebaikan Buah Tin tidak terletak kepada kaedah pemakanan sahaja, malah ianya sesuai diaplikasikan secara luaran kerana terdapat kebaikannya terhadap pelbagai masalah kulit dan juga untuk kecantikan. Peluang ini telah diambil oleh pihak SUTRA untuk mengeluarkan beberapa jenis produk berasaskan buah Tin ini. SUTRA melalui Penyelidikan dan Pembangunan yang dijalankan di Tropical Bioessence Sdn Bhd. telah berjaya menghasilkan produk penjagaan diri berasaskan Buah Tin.

Terdapat 3 variasi produk iaitu;

1) SUTRA FIG Exfoliating Body Wash
2) SUTRA FIG Soothing and Hydrating Hand and Body Lotion
3) SUTRA FIG Facial Soap

FIG

SUTRA FIG Exfoliating Body Wash menggunakan kombinasi pati minyak daun pokok Tin dan Lemon serta Extract Buah Tin yang mampu membersih sekaligus melembabkan kulit serta bau yang menenangkan. Buah Tin terkenal sebagai agen antioksida, mempunyai ciri pelembab semula jadi sementara pati minyak lemon untuk memberikan kesegaran kepada kulit. Kandungan Omega 3 yang tinggi di dalam ekstrak Buah Tin akan sentiasa memelihara kelembapan dan merapi dari dalam. Kombinasi bijian halus kacang Walnut dan enzim dari ekstrak Buah Tin bertindak sebagai eksfoliator untuk pembersihan lengkap, menghilangkan sel kulit mati dan segala kotoran sekaligus memberikan kulit yang lebih halus, cerah dan berseri.

 

SUTRA FIG Soothing and Hydrating Hand and Body Lotion berfungsi untuk melembab dan melegakan kulit. Losyen ini juga diperkayakan dengan minyak Habatus Sauda dan mentega koko untuk melembut dan melembabkan sekaligus memberikan kulit anda lebih lembut, halus dan cantik. Minyak Habautus kaya dengan komponen fitokimia, Vitamin A,B dan C serta elemen seperti kalsium, potasium, magnesium, zinc serta lain-lain memberikan sumber nutrisi kepada kulit yang sangat sesuai dalam membantu mengatasi masalah kulit seperti psiarosis, eczema dan jangkitan kulat pada kulit.

 

SUTRA FIG Facial Soap pula menggunakan ekstrak Buah Tin dan Pati Minyak Lemon untuk memberikan kulit muka lebih lembut dan segar. Extract Buah Tin yang kaya dengan Vitamin C ini bertindak sebagai agen antioksida untuk mengatasi masalah radikal bebas yang boleh merosakkan kulit muka, sekaligus menghalang tanda-tanda penuaan. Pati minyak lemon juga membantu menghilangkan bintik-bintik hitam dan putih serta jerawat.

 

Harga yang ditawarkan adalah seperti berikut:
1) SUTRA FIG Exfoliating Body Wash – 250ml RM38.00
2) SUTRA FIG Soothing and Hydrating Hand and Body Lotion – 250ml RM40.00
3) SUTRA FIG Facial Soap – 50g RM25.00

 

MERDEKA & Hari MALAYSIA PROMO ! >>>> Sutra FIG Series cuma RM95 <<<<

 

sutra fig series merdeka promo

Incoming search terms:

  • dress kembang murah
  • boboyboy k
  • corelle promotion 2015
  • pati buah tin
Posted on

Set Romantika Sutra dahlah owsem, ada diskaun pula

image credit pinterest.com

Salam semua…

Set Romantika Sutra sesuai untuk hantaran kahwin | CikNis teruja pula nak war-warkan Set Romantika SUTRA sempena majlis-majlis kahwin yang bakal berlangsung di mana-mana serata pelusuk Malaya ni… Sekarang ni musim kahwin tak kira hujung tahun dah kan betul tak kawan². Tengah² weekdays pun ada orang melangsungkan majlis kahwin.

Ada ke pembaca-pembaca blog CikNis yang bakal melangsungkan hari bahagia?

Kalau ada, CikNis berbesar hati nak bagi sedikit “hadiah” buat bakal-bakal pengantin yang comel-comel nii…. Tapi, terhad kepada 10 orang ya 😉

Sebelum tu, CikNis perkenalkan dulu Set Romantika SUTRA yang owsem tu…

#setromantikasutra

Kalau kalian perasan, sebelum ni CikNis dah up entri Sutra Pakej NAIK Seri Pengantin [klik untuk baca].

Tapi pakej Set Romantika ni lebih bajet okesss…. so kalian ada pilihanlah nak yang mana satu 🙂

Set Romantika ni sesuai juga untuk mereka yang nak berhoneymoon buat ke sekian² kali tauu…. pendek kata, pengantin lama yang nak feeling pengantin baru…. ahaa…. Penting tu tau untuk mengeratkan semula kasih sayang suami isteri…. 😀

Meh Nis nak huraikan kandungan dalam Set Romantika SUTRA. Murah je set ni, tak mahal mana pun. Cuma RM180 (sebelum diskaun) untuk efek seperti rawatan di spa-spa kecantikan….

Dan sesuaiiii sangat nak dijadikan hadiah hantaran buat bakal pengantin perempuan uolzzz…. ^_^

❤️Set Romantika SUTRA❤️

______________________

❤️ MPS Pandan RM20
❤️ Aura 7 Spray RM50
❤️ BO Romance RM35
❤️ MO Sensual RM20
❤️ SG Serenity RM30
❤️ FM RM25

Harga Biasa : RM180

❤️🌟Harga Promosi : RM170

❤️🌟+ Kupon Diskaun 10% : RM153

Kalau nak request gift bag atau GIFT BOX punnn bolehhh…. habaq mai ja. Nampak eksklusif sangat tauu 😀

Continue reading Set Romantika Sutra dahlah owsem, ada diskaun pula

Posted on

Tawaran super Istimewa menjadi STOKIS Sutra

ejen sutra aromaterapi

daftar-sekarang

Ketahui peluang menjana pendapatan tinggi sebagai

Ejen Dropship, Ejen SUTRA dan Stokis produk

Aromaterapi SUTRA di seluruh negara!. Malah

SUTRA kini sudah ke peringkat antarabangsa!

 

 

terhad tunggu-dulu

 

Kami ada Tawaran Istimewa Untuk Anda!!!

Dengan pendaftaran Pakej Ejen SUTRA RM1000

anda akan memperolehi keuntungan jualan

setinggi 30%

 

 

succeed

 

 

 

 

 

 

terhad

Tetapi MENGAPA SUTRA ?

 

Lihat statistik di bawah : 

(Peningkatan jumlah permintaan produk SUTRA

semakin meningkat!)

 

 

 

JAN-DEC 2014

JAN-AUG 2015

Lihat pula gambarrajah di bawah : 
(Kami perlukan Stokis di seluruh Malaysia
dengan kadar SEGERA!)

 

 

SUTRA Stokis Diperlukan Segera

 

Mungkinkah ANDA yang KAMI CARI???

 

YOU

 

pengedar dan stokis Sutra diperlukan

JoinMyTeam

 

YA, ANDALAH YANG KAMI CARI untuk membantu kami memenuhi permintaan SUTRA
yang semakin meningkat dari hari ke hari! 

Bukan sahaja di Malaysia, malah Singapura, Brunei, Indonesia juga semakin bertambah! 
Andalah yang kami perlukan untuk membantu kongsikan keistimewaan dan kebaikkan
Produk Aromaterapi SUTRA. 

tawaran-tambahan

 

 

 

freebonus-green

 

 

Selain bimbingan dan latihan yang berterusan dari pihak kami,

Anda juga LAYAK MENERIMA 2 Bunting Di Bawah Secara PERCUMA!

 

sutra multipurpose spray

sutra Feminine Wash

 

 

 

 

Ya!, saya ingin SEGERA mendaftar sebagai

STOKIS SUTRA 

dengan bayaran sebanyak RM5000 sekarang!

 

Saya sudah tidak sabar untuk menerima bimbingan

dan tunjuk ajar dari pihak SUTRA!

 

 

Daftar-Sekarang3

 

 

sutra poster

 

 

 

Lihat situasi dan proses penghantaran produk dari kilang ke pengedar dan stokis kami di seluruh negara. 

 

 

pakej stokis Sutra

 

 

 

produk aromaterapi sutra

 

 

Tak sabar nak sertai kami

Jom lihat apakah kelebihan sebagai Ejen Dropship,

Ejen SUTRA dan Stokis!

 

 

 

 

bagaimana jadi agen sutra

 

 

 

Cara Mudah Untuk Mendaftar 

1- Daftar akaun di laman web Wanita Niaga Mall

2- Pilih Pakej dan produk Sutra yang dikehendaki melalui laman web Wanita Niaga Mall 

3- Cukupkan jumlah mengikut syarat minima penyertaan sebagai Ejen atau Stokis
Contoh : Sekiranya anda memilih untuk menjadi Ejen Dropship SUTRA, sila pilih produk dan kuantiti sehingga anda memperolehi nilai melebihi RM350

4- ‘Submit’ tempahan anda dan sistem akan menghantar satu salinan tempahan atau inbois ke email anda.

5- Lakukan pembayaran melalui maklumat bank yang diberikan melalui email.

6- Sila isikan Borang Pengesahan dan Pendaftaran sebagai Ejen atau Stokis di laman web Sutra Essential.

7- Pihak kami akan memproses permohonan anda dalam tempoh 24-48jam.

8- Apabila semua bukti pembayaran telah diterima, kami akan memproses pendaftaran dan tempahan anda akan dihantar melalui Poslaju atau KTMD.

 

Apakah Keistimewaan Mendaftar Sebagai Ejen

Dropship, Pengedar dan Stokis

Bersama Team kami ini ? 

 

Berikut adalah keistimewaan mendaftar sebagai Ejen dan Stokis SUTRA bersama team kami :

 

1- Dapat sertai kumpulan sokongan di Telegram Messenger

Semua Ejen dan Stokis akan mendapat informasi terkini melalui perbincangan di group Telegram Messenger.

2- Sokongan dan bimbingan promosi di Facebook, Website dan Blog

Nama dan alamat para Ejen dan Stokis akan disenaraikan di FB page, Website dan Blog

 

i- Fanpage Produk Sutra : https://www.facebook.com/media/set/?set=a.801064996596092.1073741838.157576917611573&type=1

ii- Website WNM : http://www.wanitaniagamall.com/sutra-stockists-agents/

iii- Blog SUTRA : http://sutraspray.com/agensutra/

 

3- Boleh jadi ‘introducer’ dengan mendaftar di website Sutra Essential : http://sutraessential.com.my/

4- dan banyak lagi kelebihan terutama cara promosi dan pengendalian blog dan website

 

SENARAI PRODUK-PRODUK AROMATERAPI SUTRA

PALING LARIS!

 

SUTRA Multipurpose Aromatherapy Spray 

 

sutra multipurpose spray

 

SUTRA Manjakani Feminine Wash

 

sutra Feminine Wash

 

 

SUTRA Blended Multipurpose Aromatherapy Spray Heritage & Glory

 

sutra-aromatherapy-spray-heritage-glory

 

 

SUTRA Aromatherapy Massage Oil 

 

sutra-massage-oil

 

 

 

SUTRA Deep Sleep & Sinus Away Pillow Spray 

 

Sinus Away Deep Sleep

 

 

SUTRA 7 Aura Spray

 

7 Aura Spray1 Sutra 7 Aura Spray

 

 

SUTRA VANILLA SET

SUTRA VANILLA SET

 

Posted on

CORELLE: Sistem Kutu Basic ahli 6 orang dan 3 orang

kutu corelle online 2015

 corelle instalment plan

—————————————
Sistem kutu Basic 1 (1 set x 6 org ahli)
—————————————-

Corelle Square 16pcs RM430 

>>> Shadow Iris, Simple Lines, Splendor, Hanami Garden <<<

 

*Perhatian: Ini adalah harga ‪#‎SALE‬ yg valid sehingga 31/5/2015 shj. Sila PM admin segera sebelum harga berubah… TYSM ~

Start: MAY ’15, ends AUG. ’15
Jumlah Deposit Grup: RM1200 [Submit by 31/5/2015]
Jumlah 6 set = RM2580 – deposit RM1200 = RM1380 baki ansuran
*Deposit seorg: RM200  *so ada baki setiap sorg=RM230

 

Jumlah Ansuran bulanan Grup: RM1380/3 = RM460

Bayaran bulanan: RM77 x 6 org x 3 bulan, setiap 23hb

 

JUNE ’15: RM77   x 6 org

JUL. ’15: RM77   x 6 org

AUG. ’15: RM77    x 6 org. FINISH.
Postage: RM15 SM (tak dikira dlm kutu, bayar bersama2 bayaran terakhir nanti iaitu pd bulan ke-3 nanti)

*ada baki RM6… kira halal ke cane?

*Postage: RM15 SM via KTMD (tak dikira dlm kutu, bayar bersama2 bayaran terakhir nanti iaitu pd bulan ke-3 nanti)

Ahli 1: Salina Sal Hashim
Ahli 2: Ibah Firdaus
Ahli 3:
Ahli 4:
Ahli 5:
Ahli 6:

 

Gentle Reminder: Harga set ini valid sehingga 31/5/2015 SHJ. Jika grup masih tidak cukup, terpaksa saya revise new price…. normal price ~

RM77 sahaja sebulan !!!

Sila FOLLOW update di posting grup > https://www.facebook.com/groups/AnnisaBizGroup/permalink/1091277500887937/

 

corelle square Splendor 16pcs
corelle square Splendor 16pcs

 

corelle instalment

—————————————
Sistem kutu Basic 2  (1 set x 3 org ahli)
—————————————-

Corelle SQUARE 16pcs – RM390

Pilihan design:

>>> Pretty Pink, Scribble Lines, Shadow Iris, Mandarin Flower <<<

Start: MAY ’15, ends AUG. ’15
Jumlah Deposit Grup: RM450 [Submit by 31/5/2015]
Jumlah 3 set = RM1170 – deposit RM450 = RM720 baki ansuran
*Deposit seorg: RM150  *so ada baki setiap sorg = RM240

Jumlah Ansuran bulanan Grup: RM720/3 = RM240

Bayaran bulanan: RM80 x 3 org x 3 bulan, setiap 23hb

 

JUNE ’15: RM80   x 3 org

JUL. ’15: RM80   x 3 org

AUG. ’15: RM80    x 3org
Postage: RM15 SM (tak dikira dlm kutu, bayar bersama2 bayaran terakhir nanti iaitu pd bulan ke-3 nanti)

Ahli 1:
Ahli 2:
Ahli 3:

 

Gentle Reminder: Harga set ini valid sehingga 31/5/2015 SHJ. Jika grup masih tidak cukup, terpaksa saya revise new price…. normal price ~

RM80 sahaja sebulan !!!

Sila FOLLOW update di posting grup > https://www.facebook.com/groups/AnnisaBizGroup/permalink/1091277500887937/

 

 

corelle boutique swept 16pcs

 

 

Impian nak pakai set Corelle hampir jadi kenyataan, kan? 

InsyaAllah, akan ada beberapa grup kutu lagi akan diwujudkan.
Satu grup, mesti jenis Set Corelle yg sama harga ya…

Ps: kalau ada kawan2/family/saudara mara yg teringiiiin nak set Corelle secara ansuran atau sistem kutu ni, plz roger2 yer. Thanx~

Incoming search terms:

  • stokis corelle di penang
Posted on

Kutu Corelle 2015 bersama grup AnnisaBiz

corelle square Splendor 16pcs

Salam sejahtera semua!

Tinggal sebentar produk aromaterapi SUTRA, berbalik semula kepada produk pinggan mangkuk CORELLE yang terhangat di pasaran.

Kaum² wanita, ibu, suri²rumahtangga tentu arif tentang jenama tersohor ini, bukan?

Mengapa memilih CORELLE?

kelebihan set corelle

 AnnisaBiz menjemput anda menyertai grup khas di FB => https://www.facebook.com/groups/AnnisaBizGroup

Kita boleh berbincang dan bersenbang-sembang di sana 🙂

Corelle Ready Stocks yang available

♥ Corelle Impressions 16pcs:

Chutney, Shadow Iris, Soleil Rose.

corelle Impressions Chutney 16pcs
corelle Impressions Chutney 16pcs

♥ Corelle Square 16pcs:

Kyoto Leaves, Jacaranda, Hanami Garden, Kyoto Leaves, Mandarin Flower, Pretty Pink, Scribble Lines, Shadow Iris, Simple Lines, Splendor.

 

corelle square Splendor 16pcs
corelle square Splendor 16pcs
corelle square Hanami Garden 16pcs
corelle square Hanami Garden 16pcs
corelle square Pretty Pink 16pcs
corelle square Pretty Pink 16pcs
corelle square Kyoto Leaves 16pcs
corelle square Kyoto Leaves 16pcs

♥ Corelle Boutique 16pcs:

Swept, Emma Jane.

corelle Boutique Emma Jane 16pcs
corelle Boutique Emma Jane 16pcs
corelle boutique swept 16pcs
corelle boutique Swept 16pcs

♥ Corelle Livingware 16pcs:

Country Cottage, Brilliant black dots, Moonglow, Provincial blue, Shadow Iris.

corelle livingware Moonglow 16pcs
corelle livingware Moonglow 16pcs
corelle livingware Provincial Blue in action
corelle livingware Provincial Blue in action
corelle livingware Country Cottage 16pcs
corelle livingware Country Cottage 16pcs

 

set Camellia apabila digayakan... sungguh manis dan romantik!
set Camellia apabila digayakan… sungguh manis dan romantik! (status: NOT AVAILABLE)

 

♥ Corelle Livingware & Square 18pcs:

Country Cottage, City Block, Simple Lines

♥ Corelle Livingware 30pcs/76pcs:

Shadow Iris, City Block, Provincial Blue.

Impressions Shadow Iris 30pc

corelle livingware City Block 30pcs
corelle livingware City Block 30pcs
corelle livingware Provincial Blue 76pcs
corelle livingware Provincial Blue 76pcs

Corelle Coordinates 6pcs Microwave Cookware

corelle Coordinates Country Cottage 6pcs Cookware Microwave
corelle Coordinates Country Cottage 6pcs Cookware Microwave

country_cottage_6pc_mw_cookware_set_1094021__86052.1405458065.380.500

CORELLE® COORDINATES® SPLENDOR 6-PC MICROWAVE COOKWARE SET
Corelle Coordinates Splendor 6pcs Microwave Cookware Set
corelle square pretty pink 16pcs
corelle square pretty pink 16pcs in action

AnnisaBiz akan merperkenalkan beberapa sistem kutu Corelle dari semasa ke semasa seperti Sistem Basic, Sistem Silver, Sistem Gold. Stay tuned!

Incoming search terms:

  • kutu corelle
  • pinggan corelle 2014
  • kutu corelle 2015
  • pinggan mangkuk corelle 2014
  • kutu corelle 2014
  • handbag berjenama murah online 2016
Posted on

Peluang beriklan di AnnisaBiz

Salam dan Hi,

advert blogTidak terfikir sebelum ini untuk admin AnnisaBiz membuka peluang pengiklanan di sini.

Setelah meneliti prestasi statistik di cpanel hosting, agak terkejut juga dibuatnya, alhamdulillah.

Awstats 2014 AnnisaBiz
Hits sudah mencecah 3.2 juta. Alhamdulillah 🙂

Pelawat-pelawat dari pelbagai negara
Pelawat-pelawat dari pelbagai negara

Oleh itu admin ingin membuka peluang beriklan di laman web ini, insyaAllah dengan kadar berpatutan.

Sila hubungi admin untuk penerangan lanjut.

Jenis² pengiklanan yang ditawarkan ialah;

(a) Banner tiga jenis saiz; Leaderboard (728 x 90), Square (250 x 250), Rectangle (468 x 60).

(b) Review @ Advertorial.

(c) Iklan TEKS.

Niche perniagaan yang admin rekomen untuk diiklankan terutamanya ialah; KESIHATAN, KECANTIKAN, BUSANA MUSLIMAH, AKSESORI WANITA.

 

Terima kasih.

Posted on

Coach Year End Sale 2014. Rembat sementara harga Sale masih ada

coach online year end sale

Salam bahagia.

Setiap hujung tahun pasti akan ada event Year End Sale bukan? Yaaa…. itulah yang ditunggu-tunggu oleh setiap shopaholic! 🙂 Termasuklah anda yang sedang membaca ni kan?

Inilah masa terbaik untuk peminat² Coach original merembat beg idaman.

COACH PEYTON SIGNATURE CORA DOMED SATCHEL
COACH PEYTON SIGNATURE CORA DOMED SATCHEL – RM799 (sale)

SIG_DEMI_CROSSBODY_BLACK
COACH SIGNATURE STRIPE DEMI CROSSBODY RM550

Coach_Signature_Stripe_Convertible_Hobo__61223.1414719240.1280.1280
SIGNATURE STRIPE CONVERTIBLE HOBO – RM660

laura signature tote_brown
COACH LAURA SIGNATURE TOTE – RM554

DAN…..

selebihnya sila lihat di laman e-commerce untuk update terkini: ANNISABIZ > COACH.

Setiap pembelian akan dapat mata ganjaran (reward points) okay!

Terima kasih & Happy SHOPPING !  ^-^

Posted on

COACH: SIGNATURE POCKET SWINGPACK

SIGNATURE POCKET SWINGPACK_ khaki mahogany

SIGNATURE POCKET SWINGPACK_ khaki mahogany

SIGNATURE POCKET SWINGPACK

STYLE: F45026

  • Signature fabric with leather trim
  • Zip-top closure, fabric lining
  • Outside turnlock pocket
  • Adjustable strap for shoulder or crossbody wear
  • 8 1/2″ (L) x 7″ (H)
  • This is a signature product
  • SILVER/KHAKI/MAHOGANY

 

Price: Save 10% from RM510, or 15% with FULL Payment 🙂

Incoming search terms:

  • jualan mega usa
  • ipad bayar ansuran
Posted on

COACH AidilAdha SALE 6 Oktober – 26 Oktober ’13

50-off-coach

50-off-coach

‘HARI RAYA AIDILADHA SALE 2013’
(6 Oct – 26 Oct 2013)

* COACH Factory & COACH Boutique
* 50% DISCOUNT for selected items
* Deposit 50%
* Ready Stock in KL

Untuk makluman, produk² COACH telah saya muatnaik ke laman shopping cart {klik!}. Jika tidak berjaya, boleh ke album jualan FB: Coach Exclusive from USA. Terima kasih.

Untuk update HARGA SALE ini, sila refer ke album FB page: AIDILADHA SALE 2013.

Peluang yang tidak sepatutnya anda lepaskan. Rembat sekarang 😉

Antara item² yang tersenarai dalam AidilAdha SALE ini;

ASHLEY_DOTTED_OP_ART_HOBO
ASHLEY DOTTED OP ART HOBO
Style: F21920
before: RM1380, after: RM690
ASHLEY SCARF PRINT HIPPIE
ASHLEY SCARF PRINT HIPPIE
before: RM1100,
~~~~ NOW: RM620 ~~~ 50% SALE! NOW RM550
LEATHER NEW WILLIS
LEATHER NEW WILLIS
STYLE: F19132
Before: RM1740
~~~NOW: RM990~~~ NOW 50% SALE! RM870 only !
Legacy Signature Stripe Duffle white
LEGACY SIGNATURE STRIPE DUFFLE (white -Available in Black color also)
Normal: RM1840
~~~ NOW SALE: RM980~~~ 50% SALE! NOW RM920

….. dan banyak lagi!