Posted on

P3 Pemanis – pemanis sihat pengganti gula

p3 pemanis sihat

Tahukah anda, jumlah pesakit diabetes dalam dunia semakin meningkat dari hari ke hari. Antara punca utama adalah pengambilan GULA secara berlebihan dalam makanan dan minuman, samada secara disedari ataupun tidak disedari.

bahaya gula

Memperkenalkan…. P3 Pemanis. Produk pemanis yang sihat sebagai pengganti GULA yang kita gunakan saban hari.

p3 pemanis sihat

P3 Pemanis atau P3 Sweetener merupakan satu-satunya pemanis penganti gula yang menggunakan teknologi nano dalam penghasilan produk. Ia diperbuat daripada tebu hitam 100% asli dan rasanya kekal enak seperti gula pasir tetapi tidak memudaratkan.

Bahaya gula sebagai pemanis

Ramai orang jarang menggangap gula sebagai bahan yang berbahaya. Tetapi gula telah dikaitkan dengan pelbagai jenis penyakit seperti kanser, osteoporosis, sakit sendi, penuaan, kegemukan, kematangan awal, batu karang hempedu, masalah hati, dan buah pinggang, pertumbuhan yis berlebihan(candida albicans) kelemahan sistem imun, kerosakan gigi, hiperaktiviti, keganasan dan kencing manis.

Statistik menunjukkan 3.3 juta atau 6.6% rakyat Malaysia bertubuh gemuk dan gula menjadi salah satupenyebab utamanya. Kegemukkan sebaliknya membawa kepada masalah kesihatan lain seperti penyakit jantung, tekanan darah tinggi dan kencing manis. Bilangan pesakit jantung telah meningkat daripada 58,961 pada tahun 1985 kepada 94,454 pada tahun 1996. Penyakit jantung membabitkan lebih 8,000 kematian setiap tahun di Malaysia.

P3 Pemanis Merupakan Gula Magik

P3 Pemanis / P3 Sweetener adalah Pemanis 100% Pati Tebu Hitam Asli menggunakan teknologi NANO. P3 Pemanis / P3 Sweetener  merupakan produk yang berasaskan pati asli manisan tebu hitam yang diformulakan melalui hasil penyelidikan sekumpulan saintis tempatan yang mana hasil kajiannya selama 5 tahun terhadap dextrose telah membawa kejayaan ke atas penemuan formula baru terhadap pati tebu yang mempunyai kadar yang minimum kalori, karbohidrat dan bebas lemak berbanding gula tebu biasa.

Ianya mempunyai kadar kemanisan lebih tinggi dari gula biasa tetapi hampir tiada kalori, lemak, kolestrol, protein, sukrosa, karbohidrat dan sakarin serta aspartame. P3 Pemanis / P3 Sweetener  mempunyai kadar penerimaan kemanisan dalam sistem tubuh manusia mencapai 600 kali ganda berbanding gula biasa.

DIproses guna teknologi nano

P3 Pemanis / P3 Sweetener  adalah pemanis tebu pertama di dunia yang dihasilkan menerusi TEKNOLOGI NANO. Teknologi bio-fizik yang digunakan dalam penghasilan P3 Pemanis / P3 Sweetener  memastikan ianya disediakan pada pH 5.5 bagi mengelak terbentuknya karbon negatif sesuai dengan sifat semulajadi manusia yang turut mempunyai pH 5.5.

Penggunaan berterusan P3 Pemanis / P3 Sweetener membantu menstabilkan kandungan gula dalam darah ke paras normal, menstabilkan tekanan darah kepada yang mempunyai tekanan darah tinggi.

1 Botol 300 cawan hidangan

P3 Pemanis / P3 Sweetener  dibotolkan di dalam botol bersaiz 10ml di mana sebotol P3 Pemanis / P3 Sweetener dapat menghasilkan 300 titik atau 300 cawan hidangan minuman. P3 Pemanis / P3 Sweetener  sangat sesuai digunakan seisi keluarga sebagai penganti gula dalam semua jenis minuman dan makanan. P3 Pemanis / P3 Sweetener bukan sahaja manis seperti gula, malah ianya sedap, lazat dan menyihatkan.

P3 Pemanis tersedia dalam perisa asli, juga perisa buah-buahan seperti Epal, Lemon dan Mangga. Penggunaan yang sangat mudah, dengan hanya 1 titisan untuk secawan/segelas air. Jika ingin air kosong anda berperisa EPAL, titiskan saja P3 Pemanis perisa epal. Dapatlah air epal yang sihat tanpa gula!

p3 perisa mangga

p3mangga
bancuh P3 perisa mangga dengan air masak sejuk… jadi air mangga!

Harga sebotol P3 Pemanis perisa asli ialah RM40. Beli sekotak (6 unit) RM180. Jimat RM60.

Harga sebotol P3 Pemanis Berperisa buah²an ialah RM50. Beli sekotak (5 unit – 3 botol berperisa, 2 botol asli) RM180. Jimat RM50.

PESANAN secara ONLINE di sini [klik!]

order-p3pemanis-sekarang

beli

Incoming search terms:

  • permanis p3
  • testimoni tebu hitam
  • gula punca gemuk
  • p3 pemanis stokis
  • p3 sweetener stokis

2 thoughts on “P3 Pemanis – pemanis sihat pengganti gula

  1. Boleh kah dititik didlm minuman yg telah manis rasanya.
    Boleh kah diambil bersama buat ubatan lain..cth diambil bersama ubat kencing manis

    1. sebaiknya dititik pd minuman yg belum dicampur manisan 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 7 =